Според Зарков трябва да се предприеме подход, който да не

...
Според Зарков трябва да се предприеме подход, който да не
Коментари Харесай

Крум Зарков: Живеем в една насилническа среда и държавата трябва да подходи сериозно

Според Зарков би трябвало да се предприеме метод, който да не позволява да се случват такива закононарушения. Този спор доста време в България е нечист с други въпроси, всеки вижда зад тематиката за домашното принуждение джендъри, хомосексуални права и какво ли не още.

Министърът сподели, че са няколко партиите, които се афишират срещу законопроекта за домашното принуждение, само че " Българска социалистическа партия е най-гласовита по тематиката, което изобщо не ѝ прави чест ". Истината е, че от години се знае какво би трябвало да бъде направено и беше направен подобен законопроект, беше импортиран от предходния министър на правораздаването Надежда Йорданова и ще бъде импортиран отново. Трябва система, която да координира напъните на разнообразни органи - Министерството на вътрешните работи, на правораздаването, на труда и обществената политика, уточни Зарков. Той е на мнение, че би трябвало допустимо най-бързо жертвата да бъде предпазена освен официално. Той означи, че би трябвало да се обърне внимание на въпросите за психологичното здраве в България, за това по какъв начин се дава оръжие и по какъв начин се управлява. Законът е написан, в предния парламент той беше отритнат с причини, които нямат нищо общо с неговата цел, сподели Зарков. Партийните водачи мислят, че могат да извлекат дял и въпросът се изражда, разяснява той. Според него най-лесно е да се очертаят тайни теории и да се зацикли в тях. Всеки ден плащаме човешки цени за това, съобщи Крум Зарков.

Той сподели, че въпреки всичко в последите години се следи еволюция в метода, по който органите на полицията работят по въпроса с домашното принуждение, който преди този момент са неглижирали. " Наблюдава се доста по-голяма сензитивност и доста по-професионална работа в органите на Министерство на вътрешните работи ", сподели Зарков. Той напомни работата на Националното бюро по правна помощ, което оказва юридическа поддръжка на жертвите на принуждение още в най-ранен стадий. Този механизъм към този момент работи, построяват се районни центрове на бюрото за правна помощ, добави служебният министър.

По отношение на въпроса за следствие на основния прокурор Крум Зарков сподели, че основният прокурор пази своята привилегия. Той е единственият човек, който, в случай че се наложи да бъде разследван, ще бъде разследван от собствен директен зависещ. Според Зарков всеки човек би трябвало да бъде обект на следствие, в случай че има данни за закононарушение. Законът се отнася до основния прокурор, тъй като единствено той е в такова състояние, разяснява Крум Зарков. " Това не е моя волност или фиксация, това е нещо, което страната би трябвало да направи най-малко от 2009 година до момента, за което сме осъждани доста пъти ", уточни министърът. Той сподели, че всички се кълнат по какъв начин би трябвало да се случи, само че когато стане време за гласоподаване, се явяват конференции и писма, които блокират процеса.

По въпроса за Шенген Крум Зарков сподели, че България има техническото право да влезе в Шенген, само че това не се случва, тъй като има страни, които считат, че проблемите с върховенството на закона са не официална, а действителна спънка. Министърът сподели, че до октомври Народното събрание би трябвало да одобри механизма за следствие на основния прокурор. " Ако приемем този закон, се отварят вратите към Шенген ", съобщи Зарков.

На въпрос за отправена ли му е покана за правосъден министър в постоянно държавно управление Зарков отговори негативно и сподели, че е длъжностен министър и политическо лице, което има своята пария - Българска социалистическа партия и единствено с нея би разговарял.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР