Според Йордан Цонев клеветите на журналиста против партията не са

...
Според Йордан Цонев клеветите на журналиста против партията не са
Коментари Харесай

ДПС ще пита американското посолство в София за заплахите срещу Атанас Чобанов

Според Йордан Цонев клеветите на журналиста срещу партията не са от през днешния ден или през вчерашния ден
В предаването „ Здравей България “ по Нова телевизия заместник-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев взе отношение по отношение на обвиняванията на журналиста Атанас Чобанов от „ Биволъ “, съгласно който заканите към него идвали от първия ред на Народното събрание.

„ За да почистим това негово чувство, сезирахме способния орган, в тази ситуация ДАНС, да организира следствие и то детайлно, в това число да пита и партньорските служби. Въпросът има две страни. Първо това е публицист, неприкосновеността на журналиста в европейска България би трябвало да е обезпечена от институциите. Институцията в тази ситуация е ДАНС. Ние желаеме следствие. Ние ще питаме и американското посолство, тъй като имаме право на това и желаеме да знаем. Тука идва и втория въпрос. Въпросният публицист неведнъж е клеветил Движение за права и свободи и за нас и за наши членове. Ние не вземаме под внимание това. Неговите клюки по наш адрес нямат значение, те не са от през днешния ден или през вчерашния ден. Да сте чули някой от нас да го заплашва, го съдим.

Лично считам, че политик да съди публицист е демонстрация на неприятен усет. Но ще питаме, тъй като е извънредно значимо е да няма леке върху България, че публицист може да бъде по някакъв метод заплашван. Дали са клюки или неистини обществото ще реши, само че ще стигнем до истината за това. Защото истината има две страни. Може да е заплашван и тогава би трябвало да бъдат осъдени тези които са го заплашвали. Но може и да не е и тогава би трябвало да бъде осъден този, който популяризира тази клюка, тъй като тя е клеймо върху България. Тя не е клеймо върху Движение за права и свободи, Цонев, Пеевски, този или оня, тя е клеймо върху България “, уточни Цонев.

Според депутата от Движение за права и свободи партията няма тематика с посолството на Съединени американски щати по „ Магнитски “. „ Темата с Магнитски господин Пеевски си я води с Америка. Това са наказания, които касаят територията на Америка, транзакциите с Америка, това са наказания, които Европейската комисия сподели, че не работят на територията на Европейски Съюз, макар, че българското държавно управление направи едни черни описи, в нарушаване на европейското право. Въобще не ни вълнува. Това е работа на американското държавно управление, това е по техен закон, това си е тяхно право.

Господин Пеевски сега си апелира процедурите по американското законодателство, със съответните американски юристи. Пеевски мина през съда на националния избор, получи доверието на хората. Както видяхте в Търново победи Христо Иванов “, приключи Цонев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР