Според водещ учен в областта на съня хората, които редовно

...
Според водещ учен в областта на съня хората, които редовно
Коментари Харесай

Спане в отделни стаи подобрява връзката

Според водещ академик в региона на съня хората, които постоянно са будни поради хъркането на колегата си, могат да укрепят връзката си, като се реалокират в настрана легло.

Преместването в свободната стая може да бъде по-скоро знак, че отстъпвате, в сравнение с " начало на нова връзка ", споделя Ръсел Фостър, професор по циркадна неврология в Оксфордския университет.

По време на изявлението си за науката за положителния сън на фестивала Hay, професор Фостър споделя, че постоянно се обръщат към него хора, които споделят: " Какво мога да направя? Тапите за уши не работят ".

" Ако това е просто хъркане, какво да извършите? Ами, спите на друго място. Толкова доста хора споделят: " Спах с колегата си 50 години, това е краят на връзката ни ".

" Не, не е по този начин. Това е началото на нова връзка, в която в идеалния случай и двамата ще бъдете по-щастливи, по-отзивчиви един към различен, по-малко импулсивни, по-малко раздразнителни, тъй че не мисля, че би трябвало да се страхувате да спите на различно място за спане, в случай че имате такова. "

Той предизвести, че е значимо хъркащите да изключат обструктивната сънна апнея като причина, защото тя може да съставлява заплаха, в случай че не се лекува.

Той предложи и други препоръки за добър сън, измежду които е обезпечаването на естествена светлина заран, с цел да се контролира циркадният темп на организма и да бъдем по-бодри денем.

Професор Фостър разкритикува и приложенията за сън, които съгласно него могат да накарат хората да се тревожат повече за съня.

" Не приемайте съществено приложенията за сън. Те са безполезни ", сподели той.

" Добре е да ви кажат почти по кое време сте заспали, дали сте се събудили през нощта и по кое време най-сетне сте станали.

" Но когато стартират да споделят: " Имали сте добър сън, имали сте доста REM сън ", това са просто нелепости. "

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР