Според вицепрезидента Илияна Йотова има възможност за нови мнозинства в

...
Според вицепрезидента Илияна Йотова има възможност за нови мнозинства в
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Отдавна беше време за обединение на всички леви хора в България

Според вицепрезидента Илияна Йотова има опция за нови болшинства в идващия парламент.  Тя разяснява още новите леви придвижвания, които излязоха като конкуренция на Българска социалистическа партия.

Йотова е на мнение, че след изборите на 2 април разпределението на силите в 49-то Народно заседание няма да са същите.

„ Хората ще повярват на тези политически партии, които приказват за действителните проблеми, а не за това кой с кого ще се коалира, какво държавно управление ще създадат, дали ще си напишат листите добре или огромните разломи, които се случват в самите политически партии “, изяснява тя.

Според нея един от значимите въпроси пред идващото Народно събрание е въпросът за доброволчеството и статута на хората, които непринудено вземат участие в избавителните интервенции при бедствия и повреди

„ Колкото и хуматирана пощощ да закараме в Турция и Сирия, най-голямата потребност е от спасителите, лекарите и лаборантите “, обоснова се Йотова.

Според нея от дълго време е пристигнало времето за обединяване на всички ляво мислещи хора в страната.

„ Имаше изострен недостиг от такова обединяване, тъй като в този момент има разпилени дребни партии, които не могат да упражняват въздействие нито като политика, нито като решение, защото остават отвън парламентарния живот. Има потребност от нов лесидренски развой – обединяване на левицата, с цел да има непоклатимост в ляво “, разяснява Илияна Йотова.

По думите й сходно обединяване е належащо, тъй като за естествения политически живот е добре да има ляво, дясно и център. Това щяо да докара до същински конфликт на концепциите, който ще притъпи личностните нападки, борбата сред партиите.

„ Надявам се, че тази нова групировка в ляво ще даде път на междинното потомство, на младежите, които имат друг взор “, сподели Йотова. Тя изрази вяра, един ден дружно с Българска социалистическа партия България ще има постоянна политическа левица и устойчиво посланичество в Народното събрание. “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР