Според управителя на иранската централна банка Мохамадреза Фарзин Русия е

...
Според управителя на иранската централна банка Мохамадреза Фарзин Русия е
Коментари Харесай

БРИКС: Управителят на иранската централна банка коментира новата платежна система

Според шефа на иранската централна банка Мохамадреза Фарзин Русия е предложила нова система за трансгранични заплащания за страните от БРИКС.

Тази система ще разреши банкови транzакции в локални валути, като свърже комерсиалните банки и централните такива в границите на БРИКС. Фарзин посочи капацитета за основаване на платформа за брутен сетълмент в действително време, която включва механизмите на цифровите валута на централната банка (CBDC).

По време на визитата си в Русия за срещата на финансовите министри и шефовете на централните банки на страните от БРИКС Фарзин акцентира смисъла на изкуствения разсъдък в актуалното банкиране и изрази готовността на Иран да показа своя опит с БРИКС.

Той има вяра, че с към този момент наличната политическа воля и софтуерни вложения БРИКС може да сътвори финансова система, която опростява трансграничните заплащания, понижава разноските и ускорява конкуренцията сред страните членки.

Фарзин разиска и световното значение на БРИКС, като означи, че групата съставлява 41% от международното население, 26% от сушата и създава забележителен дял от международния нефт и желязна руда. Той изрази оптимизъм, че БРИКС може да сътвори по-балансирана и обективна световна система.

Освен това преди срещата Фарзин се срещна с шефа на Руската централна банка Елвира Набиулина, с цел да изследва опциите за засилено парично съдействие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР