Според украинския министър на отбраната страната му продължава да действа

...
Според украинския министър на отбраната страната му продължава да действа
Коментари Харесай

Военният министър на Украйна: 50% от бойците на „Вагнер“ бяха ликвидирани в Бахмут

Според украинския министър на защитата страната му продължава да работи по проект против съветските офанзиви.
Ако погледнете изцяло, в света непрестанно има към 30 спора с друг мащаб - световни, районни, етнически, вътрешни. Но това е световна война.
Рустем Умеров, министър на защитата на Украйна

В изявление за Associated Press Рустем Умеров, който тази седмица посети Харковска област, разяснява, че визиите на Русия за хода на нападението против Украйна са били наивни.

„ Наивно е да дойдат и да мислят, че няма да отвърнем на удара. Действаме съгласно проекта. Отблъскваме ги и ги убиваме, тъй като те са на наша територия “, споделя Умеров.

Втората година от началото на войната наближава, а Киев е изправен пред редица провокации - в това число дефицит на оръжия и наближаващата зима, която може да забави боевете на фронта.
Отбраняваме се и светът се учи по какъв начин да се отбранява, тъй като се борим за полезности, в които имаме вяра - за самостоятелност, за суверенитет, за човешки права. Светът вижда, че хората пазят полезностите си от властническия режим, който желае да съсипе тази страна.
Рустем Умеров, министър на защитата на Украйна

Умеров счита, че тактиките, употребявани към Бахмут, където Киев пробва да обкръжи съветските сили, са образец за проекта на Украйна за идващите месеци.

„ Бахмут е цитадела на предната линия, кураж за нашите бойци. 50% от войските на известната съветска формация „ Вагнер “ бяха премахнати там “, уточни Умеров.

Според него боевете с „ Вагнер “ в Бахмут са довели до похода на групировката към Москва по-рано тази година.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР