Според учени от Япония гъбите съдържат съединение, което инхибира определен

...
Според учени от Япония гъбите съдържат съединение, което инхибира определен
Коментари Харесай

Гъбите намаляват риска от рак на простатата

Според учени от Япония гъбите съдържат съединяване, което инхибира избран мъжки хормон, който ускорява растежа на злокачествените кафези и води до рак на простатата. Те също по този начин съдържат и антиоксиданти.
Тези субстанции оказват помощ за попречване на увреждане на естествените кафези в тялото, като по този метод защищават човек от доста съществени болести, в това число рак.
Повече от 36 хиляди мъже на възраст 40-79 години са взели участие в 13-годишни изследвания. Както се оказа, в случай че човек яде гъби един път или два пъти седмично, рискът от рак на простатата се намалява с 8%. А за мъжете, консумирали продукта три пъти седмично - със 17%. Доброволците на възраст 50 и повече години са имали изключително добър резултат, както и тези, които са яли малко плодове и зеленчуци, само че постоянно са си хапвали месо и млечни артикули.
Много учени, апропо, споделят, че гъбите работят като сорбент в тялото - отстраняват нездравословните субстанции. Антитуморният резултат на гъбите се свързва със съдържащите се в тях протеини. Много откриватели ги назовават ”капан за туморни клетки”.
Богати са на хранителни субстанции, като протеини. Този артикул съдържа още 18 аминокиселини, витамини А, групи В, С, РР, Е и D, микроелементи: калий, мед, сяра, фосфор, манган. Гъбите са с ниско наличие на калории, защото съдържат 90% вода.
Благодарение на този състав продуктът има позитивен резултат върху нервната и сърдечносъдовата система, усъвършенства положението на кожата, ноктите и косата, възстановява метаболизма, производството на хормони, укрепва костите и имунитета.
Важно е обаче да знаете, че гъбите са тежка храна, тъй че не би трябвало да прекалявате с тях (не повече от 100 грама на ден). При честа и несъразмерна приложимост могат да се развият или влошат болести на стомаха и червата, защото продуктът съдържа протеина хитин, който на практика не се смила. Гъбите са противопоказани при болести на стомашно-чревния тракт по време на обостряне (гастрит, пептична язва, колит, панкреатит), бъбречна и чернодробна непълнота.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР