Според учени от Съединените щати, човек, който е получил всички

...
Според учени от Съединените щати, човек, който е получил всички
Коментари Харесай

Учени установиха какви са шансовете ваксинираните хора да починат от коронавирус

Според учени от Съединените щати, човек, който е получил всички ваксини против ковид, има по-голям късмет да почине от удар от гръмотевица, в сравнение с от това заболяване. Учените са изследвали случаите на повече от 1 милион имунизирани възрастни.

По време на проучването американски учени класифицираха жертвите на COVID-19 съгласно рисковите фактори. Например възраст над 65 години, имуносупресия, съществуване на диабет или хронични болести на сърцето, бъбреците, белите дробове, черния дроб, мозъка и други Както се оказа, нито един пациент над 65 години, който е бил изцяло имунизиран против ковид, не е страдал от тежко протичане на болестта.

Регистрирани са общо 36 смъртни случая. Повечето от тях се появяват при хора на възраст над 65 години и имащи съпътстващи болести, повече от четири спомагателни рискови фактора.

Другата група включвала и възрастни хора с едно или две хронични болести. Сред тях са доказани 8 смъртни случая, макар обстоятелството, че самата група включва повече от милион души.

Като цяло учените оцениха възможностите имунизиран човек да почине от ковид. Те обявиха, че възможностите да загинат при акцидент или злополука са доста по-големи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР