Според тях вчера вариантът Пригожин да блъфира в името на

...
Според тях вчера вариантът Пригожин да блъфира в името на
Коментари Харесай

Кремъл очаква до часове Пригожин и армията му да влязат в Москва и да започне битка

Според тях през вчерашния ден разновидността Пригожин да блъфира в името на персонална полза е стоял на масата. Днес обаче вагнеровците овладяха Ростов на Дон. Има известия, че армията на Пригожин управлява Воронеж.  

Според източниците на " Медуза " след развоя на събитията в Кремъл към този момент има схващане, че обстановката е сериозна. За това свидетелства и днешното изказване на президента Владимир Путин, който даде обещание да накаже тези, които разделят Русия. 

В същото време, съгласно събеседниците на “Медуза ”, преди няколко часа висшето управление на страната се е надявало да позволи обстановката по кротичък път. 

Според тях рано сутринта Александър Харичев, непосредствен помощник на ръководителя на политическия блок на Кремъл Сергей Кириенко, и ръководителят на отдела за вътрешна политика на съветския президент Андрей Ярин се обадили на съветски губернатори и политици и ги помолили да разясняват обстановката " меко и без да се загатва личността на Пригожин ". Вероятно това изяснява и за какво името на шефа на ЧВК " Вагнер " бе оставено встрани от изказванията на редица политически лица, в това число и от патриарх Кирил. 

Само след час и половина " рекомендациите “ са се трансформирали - а ръководителите на райони и на политиците е подредено да нарекат Пригожин " изменник ". Такива квалификации да вземем за пример употребява чеченският водач Рамазан Кадиров. 

Тази информация удостовери пред “Медуза ” източник от управлението на една от парламентарно показаните партии. Какво тъкмо се е случило през този час и половина не е известно. Според събеседници на “Медуза ” по това време са се водили скрити договаряния сред висшето управление на страната и Пригожин, само че очевидно нищо не е произлязло от тях. 

Дали Путин е взел участие в тях също не е ясно. 

Източник на “Медуза ”, непосредствен до съветското държавно управление, както и източник, непосредствен до Кремъл, споделя, че Пригожин е " почнал да се суети “ преди към две седмици, откакто Путин изиска частните военни формирования да сключат контракт с военното министерство, в случай че желаят да продължат присъединяване си във военните дейности на фронта в Украйна. Пригожин изрично отхвърли да подпише съглашение с военното ведомство, като сподели, че Министерството на защитата е " значим държавен орган, значима конструкция “, само че " в случай че е приватизирано от група частни лица, това не значи, че би трябвало вземат участие в това закононарушение ".

В същото време предприемачът направи неофициални опити да заобиколи заповедта на Путин. Според източник на “Медуза ” още тогава е витаело възприятието, че нещо следва да се случи. Друг източник на медията показва, че съветските сили за сигурност са " проспали " обстановката. 

Сега Кремъл е сигурен, че армията и силите за сигурност ще съумеят да спрат колоните на ЧВК " Вагнер ". В същото време един от събеседниците не се съмнява, че най-малко някои наемници ще съумеят да пробият до Москва. Някои близки до президентската администрация към този момент са извели фамилиите си от столицата. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР