Според тях той е имал агресивно поведение и е бил

...
Според тях той е имал агресивно поведение и е бил
Коментари Харесай

Какво разказват съучениците на момчето, което отиде с газов пистолет на училище

Според тях той е имал нападателно държание и е бил отстраняван

В петък стана ясно, че дванадесетокласник от Френската гимназия в София е влезнал в час с газовпистолет. След инспекция на полицията се оказа, че момчето има позволение за владеене на оръжие.

Негови съученици разгласиха в обществените мрежи своя позиция. В нея те настояват, че това не е първият случай, в който момчето влиза въоръжено в час, както и че има проблематично държание.

Според описа на младежа, седял зад въоръжения, той влезнал в часа, седнал на чина и почнал да си рови в раницата, съобщи.

" Обърна се, извади нещо и видях с крайчеца на окото си, че си рови в шапката. Вече беше преместил другото в раницата. Мъгляво ми е, не съм сигурен за момента, когато видях оръжие. Поисках да изляза до тоалетна, тъй като изпаднах в суматоха. Същевременно различен съученик към този момент беше излязъл и ме прикани да дойда с него до управлението, с цел да ги осведомяваме ", спомня си той.

Съучениците споделят, че момчето неведнъж е давало индикации за персонални проблеми и особености в държанието си. " Пречи на работата в час още от предходната година, нападателен е и се държи несъответстващо. Този проблем беше неглижиран много дълго и се усещаме несигурни в образователната среда. В съответния час не ни е заплашвал, само че ни тормози скришното зареждане на револвера. Той не знаеше, че ние знаем, до момента в който не пристигнаха да го изведат ", описа очевидка. И добави, че е чувала, че младежът и различен път е носел ножове и боксове.

Друга негова съученичка твърди, че има информация за персонални проблеми на момчето с много хора. Според младежите в края на декември той е бил отхвърлен след съвет, само че не знаят за какво.

Директорът Емилия Богданова споделя, че няма причина за терзания, тъй като достъпът до гимназията е стеснен. " Има турникети, децата влизат с карти. Ученикът е отхвърлен от учебно заведение с моя заповед. С него се работи от към година по прочувствено нестабилното му държание. Нямам отговор от фамилията и обществените служби, които съм уведомила. Още от ноември ученикът е с предизвестие за пренасяне. Това е първият случай, в който е отхвърлен. Не получихме никакво подпомагане от страна на родителите. Три пъти сме писали до обществените, само че и оттова няма никаква реакция. Нямам право да го преместя, тъй като е в 12 клас. От два дни родителите се пробват да му намерят ново учебно заведение, само че не съумяват. Ако те въпреки всичко участват на педагогическия съвет, той може да мине на самостоятелно образование ", изясни Богданова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР