Според тях с това решение се обрича на провал участието

...
Според тях с това решение се обрича на провал участието
Коментари Харесай

Шуменски социалисти снемат доверието си от Корнелия Нинова. Не са доволни от кандидата за кмет и диктата

Според тях с това решение се обрича на неуспех присъединяване на Българска социалистическа партия на изборите за локална власт

Социалисти от Шумен снемат доверието от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, се споделя в декларация, представена в Българска телеграфна агенция.

Към Нинова „ се обръщат социалистите от актива на общинската партийна организация на град Шумен, членове на изпълнителното бюро, Общински съвет на Българска социалистическа партия, контролна комисия, делегати на общинската конференция, ръководители на ОПО и КИ и редови социалисти “.

Повод за декларацията, изпратена и до централата на Българска социалистическа партия в София, е решението на Националният съвет (НС) на партията за номиниране на проф. Христо Христов за кандидат-кмет на Шумен за идните локални избори.

Венцислав Венков бе номиниран за претендент за кмет на Шумен на общинска конференция на Българска социалистическа партия в регионалния град на 9 септември, само че кандидатурата му трябваше да бъде одобрена от Националния съвет на партията.

Ръководният орган на Българска социалистическа партия обаче приключи пълномощията на Пенчев и насрочи цялостен цикъл от вътрешнопартийни избори за ново управление на общинската организация.

В декларацията се отбелязва, че на 10 септември „ Народно събрание на Българска социалистическа партия освен не почете решенията на Общинската конференция на Българска социалистическа партия в град Шумен, за издигане на претенденти за кмет и общински съветници, както и модела на листата, не! На 10 септември Народно събрание разреши да бъде манипулиран от стеснен кръг членове на Българска социалистическа партия, управителен и подбуждан от депутата Иван Иванов. Нещо повече – решенията да бъдат прекъснати пълномощията на ръководителя на Общински съвет, ИБ, Общински съвет на Българска социалистическа партия, делегатите на общинската конференция и ръководители па ОПО и КИ не просто обезглави общинската партийна организация на прага на изборите за локална власт. Това решение унизи и възмути членовете на партията дотам, че цели партийни организации да изискат да бъдат разформировани “, се показва в декларацията.

Според шуменските социалисти, изпратили декларацията, с това решение се обрича на неуспех присъединяване на Българска социалистическа партия на изборите за локална власт. „ Нашата партия е претърпяла нееднократно тежки и сериозни моменти в своята над стогодишна история, и постоянно се е изправяла, отърсвала се е от неточности, предатели и вредители, с цел да продължи напред. Ето за какво, госпожо Нинова, ние снемаме от вас доверието, което сме Ви дали своят вот до момента, на Вас и на ИБ, с вярата, че ще преосмислите дейностите и решенията си. Проблеми от подобен темперамент има освен в Шумен. Подобно е ситуацията във Варна, Сливен, Търговище, Стара Загора и още места в страната. Продължаването на наклонността за налагане на решения, за диктат и авторитаризъм и неспазване на правилото за директна народна власт неизбежно ще докара до тежки провали в Българска социалистическа партия и тогава неизбежно ще се стигне и до гледище за вашата оставка “, се споделя още в декларацията.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР