Според тях около 4 милиона мигранти са тръгнали към границата

...
Според тях около 4 милиона мигранти са тръгнали към границата
Коментари Харесай

Прокуратурата след катастрофата с буса с мигранти: Губим контрол над трафика


Според тях към 4 милиона мигранти са тръгнали към границата ни

Няма данни двата буса от през вчерашния ден да са от една незаконна група, споделиха на взаимен брифинг от Окръжна и Районна прокуратура в Стара Загора.

Огромна група от мигранти са се придвижили към България от Истанбул като на човек са били платени по 3000 евро. Каналджиите взимат по 20 000 лв.. Двама са били водачите на буса, който не е аварирал. Нямали са книжки, само че са имали престъпни досиета.

Продължава да се търси водачът на транспортното средство, който е избягал от мястото на произшествието. Все още се прецизира самоличността му.

„ Микробусът, който катастрофира е остарял и безусловно се е спукал след удара. Разпитаните над 10 очевидеца ”. 

Претовареният микробус е спукал задна лява гума, което довело до отклоняването му към дясната мантинела и транспортното средство е станало на процедура неуправляемо, допълниха от прокуратурата.

Все още се чакат данни от техническата експертиза. Собственикът на микробуса е малоимотно лице от Благоевград, което приказва за фиктивна благосъстоятелност.

„ Губим надзор над мигрантската вълна ”, считат от прокуратурата и прибавят, че трафикът се ускорява от подобряването на атмосферните условия.

Според тях към 4 милиона мигранти са тръгнали към границата ни, подсетиха още от обвиняването и акцентираха, че би трябвало да се усъвършенства защитата на границата. Според държавното обвиняване зачестилите случаи на хванати незаконни мигранти приказват за настоящи проведени незаконни групи у нас. От обвиняването прецизираха, че се върви след събитията и за жал има неприятни резултати – жертви има и от страна на полицията, и на мигрантите.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР