Според тях Агенцията по безопасност на храните обмисля до края

...
Според тях Агенцията по безопасност на храните обмисля до края
Коментари Харесай

Напрежението расте! БАБХ се готви да си “измие” ръцете за хаоса на ГКПП “Кап. Андреево” с лабораторията, която държавата притиска да затвори

Според тях Агенцията по сигурност на храните обмисля до края на деня да каже, че в действителност компанията “Евролаб 2011” е довела до невижданите опашки от тирове по границата, защото не прави работата си по фитосанитарен надзор на влизащите плодове и зеленчуци. Истината, обаче е радикално друга.

От няколко дни медията ни осведоми за невиждан напън върху въпросната компания и лабораторията. Оказва се, че без каквото и да е правно съображение БАБХ желае да приключи контракта с лабораторията, а работещите да бъдат изхвърлени от наетите пространства.

Представители на турската митница са посетили границата, където от няколко дни има опашка от стотици тирове, чакащи със стока, която елементарно се скапва. След като БАБХ пое осъществяването на пробите, те към този момент не стават както до момента за 1,5 часа, а за 30 часа. Те са наясно, че казусът идва от неналичието на организация от страна на държавното ръководство. За обстановката към този момент е осведомена турската страна на най-високо равнище, както и самите турски превозвачи.

Очаква се на следващия ден на място да отидат и хора от българските превозвачи. Те се канят да изискат оставката на шефа на БАБХ Христо Даскалов поради загубите, които са принудени да търпят от куците дейности на властта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР