Според Цветанов никой не споделя направеното от Бойко Борисов, защото

...
Според Цветанов никой не споделя направеното от Бойко Борисов, защото
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Не знаем каква ще бъде цената на американския газ в дългосрочен план

Според Цветанов никой не споделя направеното от Бойко Борисов, тъй като сме се лишили от милиард и половина и не получаваме газ по това трасе.

" Страната ни пропусна златно време с цел да реализира същинска действителна диверсификация и аз считам че късането с съветския газ е това, което направи Путин с политиката по отношение на Украйна ". Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " водачът на " Републиканци за България " Цветан Цветанов.

" Решенията на доста европейски страни демонстрират че фактически би трябвало да се ограничи тази взаимозависимост и всичко, което е правено от Путин през последните десетилетия е да заобиколи Украйна със " Северен " и с " Турски поток " и тогава да прояви съответната експанзия към Украйна ", разяснява той.

И Кирил Петков, и специалистите споделят, градежът на " Турски поток " е непрогледен план, само че когато министър председателят го показва пред интернационалните сътрудници е едно, а във вътрешнополитически проект не реализира безусловно нищо, счита Цветан Цветанов.

" Булгртрансгаз " е със същото управление, пътната карта за " Турски поток " я няма и ние виждаме по какъв начин стартира да се приказва, че тази тръба е диверсификация за България, а вътре 90% от количествата са резервирани от Газпром ", добави той.

Според Цветанов никой не споделя направеното от Бойко Борисов, тъй като сме се лишили от милиард и половина и не получаваме газ по това трасе.

Договорените с Америка количества полутечен газ са знак, че страната желае да бъде солидарна с България и Европа, разяснява Цветанов, само че счита, че и други благоприятни условия да реализираме диверсификация.

" Каква ще бъде цената на американския газ в дълготраен проект, не знаем. Знаем, че има едни контрактувани количества, които са на по-ниска цена, най-малко това, което се появява от страната този сложен интервал и ние би трябвало да го възприемем че това е една солидарна и добра стъпка от нашите сътрудници. Ако се реализира европейско решение за транзитиране на газ, това ще бъде по-добрият вид

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР