Според транспортното министерство целта е да се избегне човешка преценка

...
Според транспортното министерство целта е да се избегне човешка преценка
Коментари Харесай

Компютър ще решава дали сме изкарали шофьорския изпит

Според транспортното министерство задачата е да се избегне човешка преценка за това какъв брой и какви неточности прави кандидат-шофьорът по време на изпит. Вместо чиновник на ДАИ електронна система  ще взема решение дали курсистът е кадърен да придобие право да кара , информира  NOVA .

Така наречените „ бели коли “ ще бъдат закупени с пари от държавния бюджет. И ще се употребяват единствено по време на изпитите.
 „ Това значи коли, в които има електронни системи за задаване на маршрута и електронна система за оценка на грешките, тъй че да се отстрани човешкия фактор, да се отстрани човешката преценка ”, разясни министърът на превоза  Росен Желязков.
От транспортното министерство  все още не са потърсили мнението на специалистите в сектора.  Те  реагират остро на концепцията за отпадане на образователните коли по време на изпитите.
„ Това значи, че всеки изпит, в случай че бъде справедлив, ще приключва със 100% оценка НЕ ”, сподели още  Красимир Георгиев  от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България.

Инструкторите намекнаха още, че може да излязат на митинг, в случай че това се случи. Кандидат-шофьори също показват терзания.

„ Нашето образование минава от самото начало на един и същи автомобил, с един и същи инструктор. Свикнали сме си и внезапно в деня на изпита, в случай че ни сложат на кола, която не познаваме, ще бъде много стресиращо ”, кандидат-шофьорът Данаил.

Следващата седмица ще има разискване на ограниченията в Министерство на превоза с автоинструктори . Очаква се, съгласно специалистите във ведомството, те да бъдат признати до няколко месеца./ Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР