Според текста, съгласуван със Съвета на ЕС миналата седмица, актът

...
Според текста, съгласуван със Съвета на ЕС миналата седмица, актът
Коментари Харесай

ЕП одобри плана за разширяване на производството на боеприпаси

Според текста, координиран със Съвета на Европейски Съюз предходната седмица, актът за поддръжка на производството на муниции (ASAP) " има за цел да форсира доставките на муниции и ракети за Украйна и да помогне на държавите-членки да попълнят арсеналите си ", отбелязва Европейският парламент. Той включва незабавно разпределяне на 500 млн. евро от бюджета на Европейски Съюз за стимулиране на производството на муниции и ракети.

" Целта на ASAP е да се усили индустриалният потенциал на Европейски Съюз, с цел да се преодолее актуалният дефицит на отбранителни артикули, по-специално артилерийски муниции, ракети и техните съставни елементи ", акцентира Европейският парламент.

В началото на май Европейската комисия показа оферти за закон за подкрепяне на производството на муниции, който би трябвало да ускори интереса на европейската отбранителна индустрия към вложение в увеличение на индустриалния потенциал, в това число увеличение на доставките на първични материали, съоръжение и броя на служащите. Целта на проекта е в границите на 12 месеца да се произведат 1 милион муниции.

След поддръжката на членовете на Екологичен потенциал се чака документът да бъде утвърден от Съвета на Европейски Съюз. Очаква се той да влезе в действие до края на юли. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР