Според техните новаторски експерименти, ако се изсушат чрез замразяване и

...
Според техните новаторски експерименти, ако се изсушат чрез замразяване и
Коментари Харесай

В самата природа има модел за борбата с пластмасовото замърсяване

Според техните реформаторски опити, в случай че се изсушат посредством заледяване и по-късно се загреят мощно, яйчните белтъци могат да отстранен 98% от солта в морската вода и 99% от микропластмасите в нея, оповестява Euronews. Според проучването, оповестено в сп. Materials Today, яйчните белтъци работят по същия метод, даже в случай че са изпържени или разрушени.

Ето по какъв начин става: естественият яйчен белтък е комплицирана система от съвсем чист протеин. Когато се изсуши посредством заледяване и се нагрее до 900°С в среда без О2, този протеин образува конструкция от въглеродни влакна и графенови пластове, която работи като доста плътно решето и при пречистване задържа микропластмасите или солта от водата.

Според скорошно изследване, хората по света без да виждат употребяват до пет грама микро и нанопластмаси всяка седмица – нежелана притурка, която може да има рискови последствия за здравето. Малките частици се задържат в човешката кръв, настаняват се в органите и съгласно последни проучвания, могат да индуцират...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР