Според свидетели и палестински здравни служители най-малко десет палестинци, включително

...
Според свидетели и палестински здравни служители най-малко десет палестинци, включително
Коментари Харесай

Десет загинали след нападение на израелската армия в Палестина

Според очевидци и палестински здравни чиновници минимум 10 палестинци, в това число възрастен мъж и няколко бойци, са били убити по време на военна акция на израелската войска в окупирания Западен бряг.

Експлозиите и стрелбата от страна на израелските войски в центъра на Наблус са провокирали въоръжени конфликти с бойци. Установено е, че мощен израелски огън е бил ориентиран към къща, в която са починали двама високопоставени палестински бойци.

Израелските военни потвърдиха, че техни войски са работили в Наблус.

Здравните управляващи в Палестина настояват, че измежду убитите по време на престрелките е 72-годишен граждански. Видеозапис демонстрира тяло на улица, в която нормално се намира многолюден пазарен регион на остарелия град.

" Don't cry, we'll build a house again. "
Palestinian mother comforts her child as Israeli forces demolish their home.
— Times Of Ummah (@timesofummah01)
Според здравните чиновници повече от 100 души също са били ранени от престрелките, като едни от тях са в сериозно положение.

Говорител на президента на Палестина Махмуд Абас съобщи, че осъжда нападението и държи израелското държавно управление отговорно за рисковата ескалация.

Войнстващата формация Хамас в Палестина, която управлява линията Газа, предизвести, че търпението ѝ се изчерпва и че " следи ескалиращите закононарушения, осъществявани от врага против нашия народ в окупирания Западен бряг ".

Наблус и Дженин са във фокуса на израелските рейдове за претършуване, арести и събиране на разследваща информация, които се ускориха през последната година на фона на поредицата от смъртоносни палестински набези, заяви Би Би Си.

Последният от тях тази седмица идва след посредничеството на Съединени американски щати за реализиране на съгласие, ориентирано към усмиряване на напрежението.

През тази година до момента са убити минимум 50 палестинци - в това число бойци и цивилни, а 11 души са убити при палестински набези, ориентирани против израелци. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР