Според световния шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън

...
Според световния шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън
Коментари Харесай

Хил: Напрежението накрая достигна до Шумахер

Според международния първенец във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил напрежението от това да бъде на стартовата решетка е повлияло доста на Мик Шумахер през 2022 година. В нея германецът бе надвит от своя съотборник в Хаас Кевин Магнусен, който следващата година ще има нов съотборник в лицето на Нико Хюлкенберг.

В същото време Шумахер най-вероятно ще премине в Мерцедес, където ще заеме позицията на авариен водач. „ Сребърните стрели “ останаха без аварийни състезатели, откакто Ник де Врийс мина в Алфа Таури като титуляр, а Щофел Вандоор стана запаса на Астън Мартин.
 Хюлкенберг: Не мога да съчувствам на Мик Шумахер Хюлкенберг: Не мога да съчувствам на Мик Шумахер
„ Мисля, че Мик беше подложен под огромно напрежение и той не устоя на това. Не знае от къде той получаваше препоръки, само че мисля, че той осъзна, че Формула 1 е по-трудна, в сравнение с наподобява.

„ Има и други неща, които научаваш единствено от прекарването на години в спорта, а Нико към този момент ги има. Затова той може да се концентрира върху носенето на резултати за тима, от което се нуждае и тима. Те имаха потребност от водач, който да прави работата без да катастрофира доста “, съобщи Хил.

„ Нико към този момент направи няколко положителни завръщания, което е необикновено, като се има поради какъв брой време той беше отвън колата. Той направи няколко надпревари през последните години. Аз мисля, че е мъчно да се завърнеш след такава пауза, мъчно е да си върнеш скоростта, само че той няма да бъде подложен на същото напрежение, на което стана жертва Мик “, сподели още международният първенец за 1996 година.

В хода на сезона Шумахер имаше няколко съществени произшествия, като първите две от тях в Саудитска Арабия и Монако действително забавиха развиването на колата на Хаас в хода на сезона. След това германецът се блъсна относително тежко и в края на първата подготовка в Япония и трябваше да пропусне втората подготвителна сесия на „ Сузука “, защото механиците на отбора трябваше да сменят неговото шаси.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР