Според супервайзора на галавечерта в албанския град Шкодра Алби Сора,

...
Според супервайзора на галавечерта в албанския град Шкодра Алби Сора,
Коментари Харесай

Супервайзорът Алби Сора: Намерили са светлосини хапчета в чантата на Станчов и са ги изпратили за анализ

Според супервайзора на галавечерта в албанския град Шкодра Алби Сора, умрелият български боксьор Боби Станчов, състезаващ се под името Исус Величков е пил някакви хапчета, които са били открити от албанската полиция.
 Мениджърът Венци Георгиев: Само същинският Боби Джи може да каже каква е повода
Мениджърът Венци Георгиев: Само същинският Боби Джи може да каже каква е повода

Починалият боксьор е отишъл да се бие в Албания за 800 лв.

Станчов рухна на кръга в събота вечер, без да получи тежък удар. Първоначалните прогнози са, че е получил инфаркт. Инцидентът се трансформира в интернационален скандал, откакто се разбра, че покойникът е употребявал непознато име, с цел да се бие.

Алби Сора се базира на източник от полицията, която е направила обиск на движимостите на Боби Станчов.

" Намерили са светлосини хапчета в неговата чанта и са ги изпратили за разбор - изясни супервайзерът. - В блистера е имало три празни места, а четвърото е било отворено с хапче вътре. Мениджърът Венцислав Георгиев споделил на полицията, че медикаментът бил за лекуване на зъби. "

Виаграта не се употребява като допинг в спорта. Медикаментът уголемява кръвоносните съдове и усилва притока на живителната течност.

" Българинът губеше мача, само че не беше засегнат от ударите - удостовери Албин Сора. - Беше много динамична среща. Двамата боксьори работеха във високо движение. Нямаше нищо извънредно в мача. За мен явно казусът беше със сърцето. Предполагам, че е взел някакво вещество. "

Албанските уредници на галавечерта са създали обстойна инспекция на документите на умрелия боксьор. Въпреки това не са открили измамата с името.

" Всичко наподобява като трилър - добави Албин Сора. - Ние също проверяваме случая. Проверихме документите на Исус на кантара преди мача. Приличаше доста със фотографията от документа за идентичност. Личността, която умря, и преди се е боксирал под името Исус, в това число и в Италия. Беше прочут със своята издръжливост и в никакъв случай не се отхвърляше. "

Албанският супервайзер разкри забавни детайлности към хонорара на боксьора. Сумата, за която покойникът се е бил, е 800 евро. Парите са били дадени на мениджъра Венци Георгиев. Той е взел още толкоз за различен негов боксьор - Руслан Николов. Организаторите са обезпечили и 200 евро за транспортни разноски.

" Те пътуваха с кола. Това беше договорката - удостовери Албин Сора. - Всичко беше устно контрактувано без писмен договор. Нямам визия по какъв начин са се разбрали един различен. "

При завръщането в България Венци Георгиев дава единствено 400 евро на роднините на боксьора. Предполага се, че останалата сума е задържал за себе си. Това е в тотално несъгласие с правилника на Българския професионален боксов съюз (БПБС).

" Имаме вътрешен правилник за мениджърските проценти - описа Венци Николов, член на управителния съвет на БПБС. - Ако мениджърът обезпечи лагер, храна, екипировка на даден боксьор, може да вземе 20% от неговия хонорар. В противоположен случай максимумът е 10%. Винаги пожелаваме да има писмен контракт за мач. "

Мениджърът Венци Георгиев има лиценз от две години. Той е някогашен кикбоксьор.

" И преди съм работил с българския управител. Подхождаше с почитание и беше правилен. Никога не съм забелязал нещо необичайно към него. След случая беше шокиран и не спря да плаче. Когато първоначално ми споделиха за заменената идентичност, не повярвах. Мислех, че са някакви нелепости. Дори ни извикаха на среща в българското посолство след случая ", - добави Сора.

На отиване за боксовото шоу Борис Станчов е минал границата с същинското си име. Неговите родители потеглиха през вчерашния ден за Албания, с цел да разпознават натрупа. Самоличността на умрелия не е доказана, тъй като мениджърът Венци Георгиев е върнал документите на Станчов и на Исус Величков в София.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР