Според статистиката всеки пети младеж между 15 и 24 години

...
Според статистиката всеки пети младеж между 15 и 24 години
Коментари Харесай

Виртуална обсерватория за професии на бъдещето“

Според статистиката всеки пети юноша сред 15 и 24 години не учи, не е включен в обучителна стратегия или е незает. Това е и повода русенското учебно заведение „ Иван Вазов “ да стартира първия по рода си план „ Виртуална обсерватория за специалности на бъдещето “.

Русе

В продължение на 9 месеца 190 деца ще правят проучвателна, изследователска и креативна активност, с цел да открият специалностите, които биха могли да практикуват в бъдеще. За задачата осем паралелки от учебното заведение ще се включат в специфични работилници, където ще се срещнат с лектори от разнообразни компании и организации. Така те ще могат да добият визия за опциите, които им дава бъдещето.
Теодора Йорданова – шеф на ОУ „ Иван Вазов “
„ Те би трябвало да се ориентират какво им следва оттук насетне в живота. Трябва да вземат вярното решение за себе си. Трябва да осъзнаят къде ще се усещат най-добре. “
Занятията ще са два пъти месечно, като включват визити на разнообразни компании и институции. За напредъка на плана ще бъде инсталирано особено електронно табло на фасадата на учебното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР