Според статистиката на CleanTechnica през юли близо 25% от всички

...
Според статистиката на CleanTechnica през юли близо 25% от всички
Коментари Харесай

Делът на хибридите и електромобилите на първичния пазар достигна 16%

Според статистиката на CleanTechnica през юли близо 25% от всички регистрирани нови коли в света са били оборудвани с електрически мотори. Въпреки това, в случай че изключим хибридните коли без опция за зареждане от мрежата, електрическите автомобили съставляват едвам 16% от общите продажби на първичния пазар на коли. Броят на записаните електрически автомобили с акумулатори е 11%. Въпреки това броят на записаните през юли хибриди и електрически автомобили с опция за включване към електрическата мрежа се е нараснал с 41% на годишна база до 1,1 млн. единици.

Сред всички регистрирани хибриди с опция за включване към електрическата мрежа и електрически автомобили 69% са напълно електрически транспортни средства. Погледнато за целия интервал от началото на годината до края на юли, колите с опция за включване към електрическата мрежа съставляват 15%, а електрическите транспортни средства с акумулатори – 10% от общия пазар. През първите седем месеца на тази година електрическите транспортни средства с акумулаторни акумулатори съставляват 70% от всички включвани към електрическата мрежа транспортни средства.

Tesla Model Y остана най-продаваният модел през юли, като бяха продадени 77 289 автомобила. Юли е най-хубавият месец за първото тримесечие на Tesla в историята. Продажбите на продуктите на компанията явно бяха подтиквани от по-ниските цени. Tesla Model 3 се класира на четвърто място през юли с 36 231 автомобила, доставени на клиентите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР