Според списание Nature, американски нарколози разкрили секрета на действие на

...
Според списание Nature, американски нарколози разкрили секрета на действие на
Коментари Харесай

Експерти от САЩ разкриха секрета на въздействие на „бойния наркотик на ИД”

Според списание Nature, американски нарколози разкрили секрета на деяние на каптагона, един от най-популярните опиати измежду терористите на ”Ислямска страна ”, и даже имали подготвеност да основат ваксина за блокиране на неговото деяние върху мозъка. Този опиат е съвсем незнаен отвън рамките на Близкия Изток и за това никой не се опитал да разбере по какъв начин точно и какъв брой мощно той въздейства на мозъка и на душeвността. От него се заинтересувал наркологът Кен Янда от института „ Скрипас” в Ла Хойе, Съединени американски щати, едвам откакто научил, че в ИД е употребен срещу страха в багра и възстановяване на бойния дух в групировката.

Веществото фенитилин съставлява съединени молекули на амфетамина и теофилина, един от ободряващите съставни елементи на кафето и чая. Създаден е през 60-те години на предишния век от немски химици като лекарство срещу меланхолия и синдрома на недостиг от внимание. След това фенитилинът бил пропуснат в Европа поради откритите съществени странични резултати. Но не и в Близкия Изток, изключително по време на събитията от „ арабската пролет”.

Започнало производството на фенитилин в всеобщи количества в незаконни лаборатории на следени територии от ИД и той станал обичаният „ военен наркотик” на терористите.

За американските нарколози било забавно да открият на какво се дължи по-високият резултат фенитилина от приемането на механичната примес от съставящите го теофилин и амфетамин.

Оказало се, че двата съставния елемент на опиата работят по настрана на мозъка и взаимно усилват психоактивните си свойства, вследствие на което въздействат на мозъка доста по-силно, в сравнение с елементарната примес от тях.

Според нарколога, този относително на ниска цена опиат може да бъде употребен за предизвикателство на „ фармакологичен тероризъм”, защото може да се трансформира в аерозоли. Разпръскването на каптагон над огромни групи от хора може да провокира у тях пристъпи на параноя, всеобща нервност, необяснима еуфория и други форми на несъответстващо държание, което може да бъде употребявано от терористите.

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР