Според списъка с иззетите вещи при претърсването в понеделник агентите

...
Според списъка с иззетите вещи при претърсването в понеделник агентите
Коментари Харесай

ФБР е иззело „строго секретни“ документи от дома на Тръмп frognews.bg

Според листата с конфискуваните движимости при претърсването в понеделник сътрудниците на ФБР са конфискували 11 комплекта класифицирани архивни документи.

Сред конфискуваните архивни документи има и такива с гриф „ строго секретно “ и с гриф „ поверителна категоризирана информация “, особена категория гриф, имащ за цел да опази най-важните секрети на Съединени американски щати и такива, които в случай че бъдат разкрити, биха могли да навредят на американските ползи. В правосъдните бумаги не са посочени съответни детайлности за конфискуваните документи, нито за информацията в тях.

В заповедта за претършуване се показва, че федералните проверяват вероятни нарушавания на три разнообразни федерални закона, в това число за събирането, предаването или загубата на информация за защитата по Закона за шпионажа. Другите закони засягат укриването, увреждането или премахването на архиви и унищожаването и подправянето на архивни документи при федерални следствия.

В листата с конфискуваните движимости са и други евентуални президентски архиви, в това число указът на Тръмп за помилването неговия доближен Роджър Стоун, „ кутия с кожена подвързия за документи “ и информация за „ президента на Франция “. Папка със фотоси, ръкописна записка и разнообразни други поверителни документи също са измежду конфискуваното при претърсването.

Вчера Тръмп съобщи, че всички конфискувани от ФБР документи са „ класифицирани “, и добави, че в случай че са му били поискани, е щял да ги съобщи на правосъдното министерство на Съединени американски щати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР