Според спътникови снимки радар на иранската ПВО е ударен в

...
Според спътникови снимки радар на иранската ПВО е ударен в
Коментари Харесай

Вашингтон: Хамас променя правилата на преговорите за освобождаван...

Според сателитни фотоси радар на иранската Противовъздушна отбрана е ударен в Исфахан при израелската офанзива предходната седмица.

 

Хамас трансформира настояванията си за освобождение на заложниците в договарянията с Израел, които се водят с посредничеството на Египет и Катар. Това означи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър. Според него Вашингтон ще продължи да моли за съглашение, което да включва освобождение на взетите на 7 октомври заложници и пауза в бойните дейности в линията Газа.

 

Междувременно сателитни фотоси, направени през вчерашния ден, демонстрираха, че при израелския ответен удар против иранския град Исфахан е наранена радарна система за противовъздушна защита, създадена в Русия. Това е в жестоко противоречие с изказванията на публични лица в Техеран, които неведнъж отхвърлиха да са нанесени вреди при нападението.

 

Поразяването на радара на С-300, което наподобява е било доста стеснен удар от страна на израелците, е предизвикало доста повече вреди, в сравнение с масираната офанзива с дронове и ракети, която Иран предприе против Израел на 13 април. Възможно е по тази причина иранските публични лица, в това число висшият водач аятолах Али Хаменей, да не разясняват тематиката. Експерти считат, че удар по най-модерната система за противовъздушна защита, която Иран има и употребява за отбрана на нуклеарните си обекти, изпраща обръщение. Този удар демонстрира, че Израел има опция да преодолее иранските системи за противовъздушна защита.

А нощес ливанската шиитска формация " Хизбула " осведоми, че е изстреляла десетки ракети по позиции на израелската войска в Северен Израел. Ислямистката формация твърди, че офанзивата й е в отговор на израелския артилерийски обстрел и въздушни удари по ливански села.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР