Според социологическите проучвания, се очаква оспорвана борба между ГЕРБ и

...
Според социологическите проучвания, се очаква оспорвана борба между ГЕРБ и
Коментари Харесай

Иван Кръстев: БСП се разграничават от европейските социалисти

Според социологическите изследвания, се чака оспорвана битка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия на изборите за Европейски парламент. Първоначалното изваждане на Сергей Станишев от евролистата беше сигнал, че Българска социалистическа партия се разграничават от европейските социалисти.
Това съобщи пред бТВ политологът Иван Кръстев, който разяснява листата на Българска социалистическа партия за евроизборите.

" Чуха се гласове, че Българска социалистическа партия желае да излезе от парламентарната група на социалистите в европарламента. Тази тактика за редене на листата залагаше, че българското общество е разочаровано от Европейския съюз и че Българска социалистическа партия би могла да завоюва тези гласове. Г-н Енчев, който е прочут критик на Европейски Съюз, е в листата”, разяснява още политологът.

Във връзка с „ Апартамент гейт” и въздействието му върху евроизборите през май, Иван Кръстев направи отпратка към сходен скандал във Англия през 2009 година " Той беше обвързван с това, по какъв начин депутатите са употребявали парите, които им се дават за акция. Част от тях бяха употребявали сумите, с цел да създадат ремонт в къщите си, други за нов тв приемник. Резултатът – толкоз мощно съмнение към политическата класа, че това беше един от моментите, в които Англия потегли към брекзит ", съобщи Кръстев.

Политологът съобщи, че хората са били в допълнение подразнени от обстоятелството, че забърканите в абсурда са обяснявали, че няма проблем. " Цялата тази надменност на политиците докара до това, че даже някой от тях да е прав в причините, които излага – никой не желае да го чуе. Основното на „ Апартамент гейт” е, че поради бързата реакция на премиера Борисов, още не е ясно какво хората ще чуят. Апартаментът, колата са забележими неща, които всеки човек може да си показа и те доста повече нервират хората, в сравнение с нереалната търговия с влияние”, добави политологът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР