Според служителите в системата, липсата на достатъчно хора създава риск

...
Според служителите в системата, липсата на достатъчно хора създава риск
Коментари Харесай

Надзиратели и служители в затворите на протест: Искаме диалог с властта, засега има монолог

Според чиновниците в системата, неналичието на задоволително хора основава риск както за сигурността на заетите в пандизите, по този начин и за лишените от независимост. 

 

Служители на пандиза и ареста в Пловдив излязоха на безмълвен митинг. Към демонстрацията на ССЗБ се причислиха и техни сътрудници от СФС на Министерство на вътрешните работи. Исканията на двете синдикални организации са идентични - увеличение на работните заплати, съобразено с инфлацията, и връщане на 24-часовите наряди като най-удачен режим на работа.

" Искаме да се върнат 24-часовите наряди. Да има също 8- и 12-часов режим на работа. Щатът е непълен, има дефицит на фрагменти и има и отлив. От началото на годината са напуснали 50 индивида. Назначени са 35 нови, само че те действително ще стартират работа след 10 месеца, защото са в обучителен интервал ", каза председателят на синдикалното сдружение в пловдивския арест Юри Корнов.

 

Не сме получавали работно облекло за 2022 година То е под всякаква рецензия - след третото пране все едно е употребявано една година. Обувките също - сътрудници се оплакват, че кубинки от 118 лв. се разлепят на втория ден. Сега чакаме да забележим дали ще е същата компания.

 

Надяваме се да има разговор с властта, към този момент има монолог. Ние си изричаме нашите претенции, министърът споделя, че всичко е наред в арести и затвори, няма проблеми, има огромно икономисване на изключителния труд, само че за сметка на сигурността в арестите и пандизите и за сметка на отпуските на сътрудниците и преумората. Пътуват двойно повече до местата за работа, това е разход за гориво на сътрудниците, някои пътуват от по-далече. С тоя разход на средства на нас също ни падат заплатите. 

 

Смятаме, че най-удачният метод на работа в пандизите е 24-часовият режим, тъй като захващаш деня от сутринта, завършваш го на другия ден и предаваш дежурството. Не знам за какво нашите министри взеха решение, че 12-часовият режим е сполучлив единствено по едно наставление на Европейската комисия по изтезанията, за да се понижи изключителния труд. 

 

Красен Властанов, член на УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и ръководител на сдружението към пожарната в СФС на Министерство на вътрешните работи, добави:

 

" Ние сме партньорска организация на сътрудниците от пандизите и изцяло поддържаме техните претенции, защото те са напълно обществени. Заради тази излагация цената ще се заплати от цялото общество - не може сътрудници, които работят на терен и съставляват страната, страната да не застава зад тях, те да се усещат спокойни и да могат да си правят професионално дилемите, които им са сложени, да извършват служебните си отговорности.

 

При нас също има хора, които напущат. Проблемът с униформите също стои при нас. Проблемите са безусловно идентични в двете министерства ".

 

Служители на пандизите излязоха на митинг и в Русе.

 

" За следващ път министърът на правораздаването Крум Зарков отхвърли да одобри действителността, която последва от по този начин наречената промяна в бранша и прекосяването на 12-часови смени ", съобщи на митинга на чиновниците от следствения арест в Русе Денислав Христов, който е ръководител на локалната организация на Синдиката на чиновниците в пандизите. Още първоначално са декларирали пред правосъдния министър, че досегашният модел е работещ и потвърден през годините, и че от новия модел ще произтекат доста проблеми.

 

По думите на синдикалиста, изключителният труд в бранша идвал от окомплектовката, като от години получавали отвод да се направи систематизиране съгласно постовете какъв щат би трябвало да има. Денислав Христов разяснява и заплатите, като съобщи, че през последните години сa се нараснали, само че упорстват и за актуализация по отношение на инфлацията. Той е безапелационен, че след днешните протестни дейности, ще стартират да се приготвят за народен митинг.

 

Надзиратели и чиновниците в пандизите излязоха на митинг пред постройката на Централния софийски затвор в столицата.

 

В столицата протестиращите разпънаха транспарант, на който написа „ Протестираме против безобразията в пандизите, които станаха норма “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР