Според служителите на МВР липсва диалог с управляващите"Липсата на ясна

...
Според служителите на МВР липсва диалог с управляващите"Липсата на ясна
Коментари Харесай

Полицаите излизат на протест

Според чиновниците на Министерство на вътрешните работи липсва разговор с ръководещите

"Липсата на ясна позиция, обвързвана с съответен размер за нарастване на главните заплати на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието, на фона на ускорените темпове на напредък на инфлация и увеличаващите се отговорности, подбудени от геополитическата рецесия, ни принуждава да предприемем национални протестни дейности в отбрана на настояванията ни поставяни от 20.02.2022 година "

Това се споделя в известие до медиите от Управителните препоръки на Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) и Синдикат на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) - двете най-големи синдикални организации в бранш „ Сигурност “.

Според тях липсва разговор с ръководещите.

"В писмата, които изпратихме до тях, поискахме да се организира среща, в избрани от тях, време и място. Мотивите да желаяме сходни срещи бяха да бъдем осведомени с постигнатото досега в заложеното в Приложение №10 „ Вътрешна сигурност “ от Споразумението. Право, което имаме освен ние - представителите на синдикалните организации, само че и всички български жители.

Очакванията на СФСМВР и ССЗБ от сходна среща бяха да се показват дейностите, осъществени от народните представители - членове на политически обединения, участващи в комисията по Вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание.

За нас е необяснима, неналичието на отговор, по по този начин поставената тематика, поради поетите отговорности и изтичащите периоди, избрани от самите представители на политическите партии в разискването на въпросното Споразумение. Липсват действителни дейности в поддръжка на заявеното желание, осъществяването на плануваните в Споразумението ограничения да е транспарантно и във директно взаимоотношение с представители на чиновниците и синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието, както и със структури на гражданското общество ", се споделя в известието им.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР