Според скорошно проучване на Change Research в САЩ, един от

...
Според скорошно проучване на Change Research в САЩ, един от
Коментари Харесай

Срещи и раздели: Мъжете бягат от комунисти, жените от MAGA републиканци

Според скорошно изследване на Change Research в Съединени американски щати, един от най-големите червени знамена за мъжете при запознанство е, когато отсрещната страна се разпознава като комунист/комунистка (анкетата не прецизира половата ориентировка на респондентите).

Цели 64% от интервюираните американци споделят, че тази политическа ориентировка би ги отблъснала, оповестява CNBC.

На второ място е неналичието на занимания, последвано от идентифициране като „ MAGA републиканец “.

55% от дамите също споделят, че идентифицирането като болшевик е червен байрак за тях, само че намират други социално-политически позиции са по-проблематични.

Потенциален сътрудник да каже, че има единствено два пола или пък да употребява слогана All Lives Matter (създаден като негативен отговор на придвижването Black Lives Matter) са двата по-големи червени флага за дамите, в сравнение с комунизмът и неналичието на занимания.

Да бъдеш „ MAGA републиканец “ (поддръжник на акцията на Доналд Тръмп Make America Great Again) обаче е най-големият проблем за дамите, като 76% от тях споделят, че това не е мечтана линия.

Резултатите от изследването демонстрира наклонността мъжете и дамите да имат все по-различни политически възгледи.

През 2021 година 44% от дамите са се разпознали като демократични, до момента в който единствено 25% от мъжете са го създали, съгласно данни на Survey Center of American Life.

Преди десетилетие 30% от дамите и 27% от мъжете са се определяли като либерали, показва CNBC.

Хората, които се срещат с сътрудници с друга политическа ориентировка, са „ по-малко задоволени “

Тъй като тази бездна се уголемява, става все по-трудно и по-трудно e да си представим да се срещаме с някого, който съществува оттатък нея.

„ Виждате „ закостенял “ или „ демократичен “ отстрани за запознанства и прикрепяте куп други вярвания към него, споделя Даниел Кокс, шеф и създател на Центъра за изследване на американския живот.

„ Ако погледнем обратно към 90-те години, имаше доста умерени и демократични републиканци “, споделя той. „ Политическите категории не можеха да се нанесат върху идеологическите по този начин добре, както през днешния ден. Сега вашите възгледи за абортите демонстрират възгледите ви за еднополовите бракове и войната в Украйна “, разяснява специалистът.

Политиката прониква и в ежедневните привички, споделя Синтия Пийкок, доцент в колежа по информационни и осведомителни науки към Университета на Алабама. Нейните проучвания включват политическа връзка, партийна принадлежност и поляризация.

„ Политиката е обвързвана с това какво ядат или не ядат хората, както и с телевизионните излъчвания и подкаст наличието, което наблюдават “, споделя тя.

Пийкок неотдавна разгласява публикация за това по какъв начин политическите разлики въздействат на удовлетворението от връзката. Въпреки остарялата сентенция, че „ противоположностите се притеглят “, множеството хора обичат да се срещат с хора, които наподобяват на тях.

„ От нашите проучвания установихме, че когато хората имат сътрудник с разнообразни политически възгледи, те нормално са по-малко задоволени от връзките си и е по-вероятно да имат натоварен спор “, споделя тя.

Рекорд за най-кратка среща

Даниел Хъф, някогашен консултант в Белия дом на Доналд Тръмп и създател на The Right Stuff, приложение за запознанства за консерватори, споделя пред CNBC, че шерването на кариерата и партийната му принадлежност на среща е довело до известно стеснение.

Когато работи за някогашния президент във Вашингтон, Хъф е при започване на 40-те. По това време той има среща с жена, която се трансформира в, по думите му, „ връх за най-кратка среща до момента “. След като ѝ разказал с какво си изкарва прехраната, тя станала и си тръгнала.

„ Тя даже не беше отпила глътка вино “, споделя той. „ Това беше двуминутна среща. “

Докато преди е бил по-отворен да излиза с хора, които имат  различни политически възгледи, в този момент не е по този начин, споделя още Хъф, добавяйки, че желае политическата му позиция да има по-малко значение за хората от ежедневните му привички.

CNBC споделя и за 29-годишната Алисандра Тобин от Мисула, Монтана, която се дефинира като „ левичарка или анархистка “. Ако някой е неприятелски към нейните политически възгледи, нормално това е, тъй като ги свързва с комунизма, споделя тя.

„ Един мъж ми сподели по какъв начин ненавижда комунистите, назова ме „ дребна радикална левичарка “, като че ли не разбирам изцяло самоличността си. За информация, той беше либертарианец “, споделя Тобин и прибавя, че след няколко неприятни прекарвания, не е толкоз отворена да споделя убежденията си, в случай че не се среща хора, чиито възгледи съответстват с нейните.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР