Според скоро публикуваните данни от преброяването на населението на САЩ,

...
Според скоро публикуваните данни от преброяването на населението на САЩ,
Коментари Харесай

Един процент от американските семейства са еднополови

Според скоро оповестените данни от преброяването на популацията на Съединени американски щати, което се организира на всеки 10 години, американците в еднополови връзки съставляват към 1% от семействата. През 2020 година еднополовите фамилни двойки съставляваха 0,5% от близо 127 милиона семейства в страната, а еднополовите неженени сътрудници бяха 0,4%.

Данните отразяват изменящия се състав на фамилиите в Съединени американски щати след легализирането на еднополовите съюзи в цялата страна преди пет години. Сред естествените фамилни двойки, женените съставляват 46%. Домакинствата, в които живее единствено един човек, са към 28%, което е леко покачване по отношение на 2010 година Най-често срещаните видове семейства след естествените фамилни двойки са тези, населявани от родственици в разнообразни форми на общуване.

Въпреки че предходните преброявания не събираха подробни данни за еднополовите двойки, новите данни съставляват най-пълния народен портрет досега. Те включват информация за регионите, в това число квартали, и разбивка на еднополовите двойки по раса, съобщи " Фокус ".

Новите данни ще бъдат потребни за откривателите, защото ще разрешат по-детайлна демографска работа, в това число разбор на съжителството с еднополови двойки. Делът на еднополовите фамилни двойки, както и техният географски систематизиране, варира от щат до щат. Например в Делауеър и Орегон те са най-често срещани (1,3%), до момента в който в Северна и Южна Дакота са минимум публикувани (0,4%).

Въпреки че формулярът за броене не съдържа съответен въпрос за полова ориентировка или полова еднаквост, Бюрото за броене на популацията изследва по какъв начин може да включи тези тематики в преброяването и годишното изследване на американската общественост, което включва два милиона семейства. Експериментално изследване на бюрото през 2021 година откри, че 9,6% от възрастните споделят, че са лесбийки, гейове, бисексуални или " нещо друго “. Проучване на Gallup от 2021 година откри, че 7,1% от възрастните оповестяват, че са нещо друго от хетеросексуални, цифра, която се е повишила от 5,6% през 2020 година и 4,5% през 2017 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР