Според шефа на отдел двигатели в Мерцедес отборът скоро ще

...
Според шефа на отдел двигатели в Мерцедес отборът скоро ще
Коментари Харесай

Мерцедес скоро ще прекрачат границата от 1000 кс

Според шефа на отдел мотори в Мерцедес тимът скоро ще преодолее границата от 1000 кс със своя Mercedes-AMG F1 M08 EQ Power+. От началото на новата V6 турбо хибридна епоха Сребърните стрели са съвсем недосегаеми за съперниците и огромна част от това е с помощта на мощната задвижваща единица.
Анди Кауел, който управлява развиването на моторите в Мерцедес, съобщи че през миналия сезон силата им е била над 900 кс, а в този момент са на път да преодолеят и бариерата от 1000.

" Близо сме. Сигурен съм, че в някакъв миг ще успеем ", съобщи шефът пред Аутоспорт.

Тази година моторът на германците реализира връх на дино, отбелязвайки над 50% топлинна резултатност. В модерните мотори това е един от главните индикатори за положителната работа, а във Ф1 играе голяма роля поради ограничаването в потока на гориво, което е 100 кг/ч. За съпоставяне, първият V6 турбо мотор на Мерцедес, показан през 2014 година, е бил с 44% резултатност.

На въпроса какъв брой време ще отнеме тази добра резултатност да си проличи на пистата, Кауел отговори: " Това е отговор за началото на идната година. Ще забележим по какъв начин ще се движи развиването на мотора през зимата и какъв ще е салдото с колата. Как се показват моторите на диното е едно, а по какъв начин се държи целият болид на пистата и какви времена дава - друго, тъй като би трябвало да се работи и по аеродинамиката. Ще забележим какво ще стане ".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР