Според селекционера на Египет Ектор Купер неговият тим е можел

...
Според селекционера на Египет Ектор Купер неговият тим е можел
Коментари Харесай

Купер: Салах ни липсваше, с него резултатът можеше да е друг

Според селекционера на Египет Ектор Купер неговият отбор е можел да избегне загубата с 0:1 от Уругвай, в случай че Мохамед Салах беше взел присъединяване в мача, само че положението му не го е разрешило.

" Салах е доста значим състезател за нас. Нормално е да ни липсва. Египет има добър тим и други мощни футболисти, само че в случай че той беше на терена през днешния ден, резултатът можеше да бъде различен, въпреки че никой не може да бъде сигурен за това. Не искахме да рискуваме с неговото включване, само че за идващия мач с Русия считам, че той ще бъде изцяло подготвен за игра. За нас е значимо той да бъде в оптимално положение за оставащите ни два мача в групата.

Mo Salah has been better than Luis Suarez in this game.
— Gary Lineker (@GaryLineker) June 15, 2018 Опитахме се да създадем най-хубавото с това, с което разполагаме. Мисля, че имаме положителни нападатели и положителни офанзивни футболисти, които може да се оправят на Мондиала. Може би трябваше да нападаме повече, само че като цяло се играхме добре. Единствено краят беше противен.

Изградихме тактиката си съгласно противника и съм удовлетворен от представянето ни. Уругвай има Суарес и Кавани в офанзива. Целта ни беше да не им оставяме пространства, да бъдем компактни и да контраатакуваме при всяка опция. За страдание ни липсваше последния пас. Смятам, че през второто полувреме имахме положителни обстановки в тяхната половина, само че не успяхме да ги приключим. Уругвай ни принуди да се пазиме, изключително в последните 20 минути. Те имаха две-три отлични положения, само че не ги осъществиха. Бяхме близо, само че не удържахме.
Not the best birthday gift for Salah pic.twitter.com/CLr05qlyHX
— Juan “WorldCup” Direction (@JuanDirection58) June 15, 2018
Може би би трябвало да се представим малко по-добре в нападателен проект в идващите мачове, само че като цяло считам, че през днешния ден направихме мощен мач против отличен противник. Жалкото е, че загубихме с гол минута преди края от статично състояние. Знаехме, че от време на време имаме проблеми при статичните положения. Допускали сме неточности от сходни обстановки и преди. Знаехме, че Уругвай има мощни играчи във въздуха. Стараехме се да не ги позволяваме пред нашата врата и те не бяха доста, само че за злощастие ", съобщи Купер на конференцията след мача.
Мондиал 2018 1 кръг, петък 15 юни  Египет 0:1краен резулат  Уругвай
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР