Според съветника на ръководителя на кабинета на президента на Украйна

...
Според съветника на ръководителя на кабинета на президента на Украйна
Коментари Харесай

Прощално писмо публикуваха морските пехотинци на Украйна в Мариупол

Според съветника на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Алексий Арестович Мариупол е напълно високомерен от съветските войски.

Той призна цялостното проваляне на силите на народен полк " Азов ", както и на намиращите се в града елементи на въоръжените сили на Украйна и задгранични наемници. Арестович сподели, че е невероятно да се деблокира Мариупол и да се изтеглят украинските военни от там.

На този декор е оповестено е прощално писмо на морските пехотинци на Военноморски сили на Украйна, обсадени в Мариупол.

Миналата седмица морски пехотинци бяха взети в плен от въоръжените сили на РФ. Не всички обаче последваха този образец и бойците от 36-та бригада морска пехота на въоръжените сили на Украйна не престават да остават в завода на Азовстал.

Последното решение беше да се извърнат към Владимир Зеленски посредством интернет, където споделиха, че в близко бъдеще най-вероятно ще чакат последната борба, която ще се трансформира в ръкопашен пердах, само че в последна сметка ще имат нежелан резултат, където най-хубавият вид би бил плен.

Те подчертаха, че не получават никаква поддръжка и помощ (нито военна, нито хуманитарна) от Киев, макар че медиите са на изцяло противоположни изказвания. Призивите за евакуация също бяха изцяло пренебрегнати, прибавиха украинските военни.

„ Половината от нашата бригада са ранени. Бавно свършваме. Вероятно последната борба ще е през днешния ден. След това ръкопашен пердах. И тогава за някого гибел, за някого плен “, се споделя в апела.



Карта на военните дейности в Мариупол за през днешния ден, 12 април 2022 година

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР