Според съпредседателя на “ Христо Иванов Роден е на 13

...
Според съпредседателя на “ Христо Иванов Роден е на 13
Коментари Харесай

Христо Иванов: Премахване на фигурата главен прокурор е възможно решение

Според съпредседателя на „ “ Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в сегашната политическа обстановка най-лесното за реализиране единодушие за фигурата на основния прокурор е повече да я няма.

На въпрос за техния план за правосъдна промяна Иванов изясни, че ще го забележим сега, в който завършат консултациите с всички останали политически сили, тъй като задачата им е не да бързат да сложат своя план на масата и да разгласят, че те са разкрили тематиката. Целта ни е да изградим единодушие, добави той.

Иванов разяснява, че приема с усмивка това, че доста политически обединения почнали да настояват, че те са разкрили тематиката за правосъдна промяна, и се радва, че те внезапно са разкрили, че тази тематика има в себе си смисъл и почват да желаят те да са водещи в нея, „ само че ние имаме грижата в действителност да се стигне до резултат и той да е добър “.

Относно изказване на Пеевски, че е приказвал с него по тематиката да се отстрани фигурата на основен прокурор, Иванов уточни, че е приказвал неведнъж обществено по тази тематика. "

Факт, че премахването на фигурата като такава напълно влиза в напрежение с конституционно решение и някои постановки в него, което предстои на пояснение и по този начин нататък. От тази позиция това, за което приказваме, е обезсилване на тази фигура – премахването на властовите принадлежности, които са свързани с нея, не толкоз нейното унищожаване като такава ", сподели още Иванов.

Според депутата може би в някакъв съвършен свят премахването на фигурата би било вероятният политически компромис, предава Българска телеграфна агенция.

Аз не споделям, че това е наложително най-хубавото решение за прокуратурата единствено по себе си. Винаги съм считал, че известна въпреки всичко изясненост кой управлява тази организация би трябвало да съществува при ясна отговорност, само че в сегашната политическа обстановка най-лесното за реализиране единодушие е единодушието просто повече да няма такава фигура, с цел да не се чуди никой от играчите дали ще има късмет той да дефинира в по-голяма степен от останалите кой ще бъде идващият основен прокурор, добави Иванов. 

Попитан дали той е дал концепция на Политическа партия и ГЕРБ да бойкотират избора на ръководител на комисията по имунитетите, Иванов отговори с „ не “.

На въпрос за решенията за назначения на заместник-министри, регионални шефове, регулаторни органи, депутатът съобщи, че това занапред би трябвало да се разисква и че на този стадий може единствено да отговори, че с доста здрав разсъдък, самообладание и внимание ще би трябвало да се взимат тези решения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР