Според съобщенията Andreessen Horowitz, често наричана a16z, планира да набере

...
Според съобщенията Andreessen Horowitz, често наричана a16z, планира да набере
Коментари Харесай

Фирма за рисков капитал ще инвестира $3.4 милиарда в нови фондове

Според известията Andreessen Horowitz, постоянно наричана a16z, възнамерява да набере към $3.4 милиарда за идните си фондове за рискови вложения в ранен и начален стадий на развиване.

Този ход, който е плануван да стартира до края на актуалната година, има за цел да завърши през първата половина на 2024 година, както се показва в отчет на Axios. a16z се отличава като водещата компания за рисков капитал във връзка с ръководените активи.

Макар a16z да е приета най-вече с фокуса си върху технологиите, процъфтяващата област на изкуствения разсъдък и вложенията в платформи за обществени медии, разнообразното портфолио на сдружението включва и инициативи в областта на плановете и предприятията за криптовалути.

Някои от забележителните навлизания на a16z в областта на криптовалутите включват стратегически вложения в Coinbase, Aptos, Avalanche, Dapper Labs, Layer Zero, OpenSea и Worldcoin, наред с други. Според Axios компанията ще продължи да натъртва на крипто вложенията, като се чака през 2025 година да се появят нови капиталови пътища.

Един от неотдавнашните акценти в крипто портфолиото на a16z беше smlXL, която сполучливо си обезпечи финансиране в размер на $13.4 милиона в края на октомври.

През септември 2022 година a16z Crypto ръководеше кръг на начално финансиране в размер на $16.8 милиона за фокусирания върху NFT стартъп IYK, в съдействие с Collab Currency, Lattice Capital, 1kx, Synergis Capital и други вложители.

Освен това a16z демонстрира все по-голям интерес към пазара на Обединеното кралство. През май рисковата компания кореспондира с държавното управление на Обединеното кралство в отговор на покана за консултация по отношение на крипторегулирането, оповестена през февруари.

В тази връзка a16z прикани страната да се въздържа от регулаторен метод “ ” и изрази рецензия към регулаторните органи на Съединени американски щати за това, че разчитат на “ ” тест на Хауи като крайъгълен камък на своята рамка за контролиране на скъпи бумаги.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР