Според съдебно дело от 31 март тази година правителството на

...
Според съдебно дело от 31 март тази година правителството на
Коментари Харесай

САЩ продадоха конфискувани биткойни за $215 милиона

Според правосъдно дело от 31 март тази година държавното управление на Съединени американски щати е продало на 14 март 9,861,17 BTC за $215.7 милиона. Продадената криптовалута е била част от 51,351 токена, които определяния като " тайнствен хакер " Джеймс Жонг е придобил нелегално от дарк уеб пазара Silk Road и които са били иззети от управляващите, оповестяват американските медии.

Американското държавно управление е платило $215,738 за такси за транзакцията и закупи чисти доходи в размер на $215.52 милиона. След датата на изговаряне на присъдата на Жонг останалите 40,000 BTC ще бъде премахнат на четири партиди по-късно тази година.

Дотогава обаче няма да бъдат осъществявани спомагателни продажби.
 Биткойн и финансов безпорядък: цената на криптовалутата надвиши $28 000 за първи път от предишния юни
Биткойн и финансов безпорядък: цената на криптовалутата надвиши $28 000 за първи път от предишния юни

Добри вести за най-голямата криптовалута

На 8 март държавното управление трансферира 49,000 биткойн токена, изпращайки 9,861 в Coinbase, а останалите - на два нови адреса, което породи опасения за засилен напън върху продажбите на Биткойн. Въпреки това цената на BTC се увеличи до над $29,000 на 29 март, реализирайки растеж от към 22% през последните 30 дни.

В края на предходната година Жонг се призна за отговорен за хакването на биткойни на тойност $3.36 милиарда още през 2012 година от противозаконния маркетплейс Silk Road.

Според американските управляващи тази кражба е втората най-голяма по размери в историята на страната. 
 Снимка 611548
Източник:

По време на следствието стана ясно, че хакерът е съумял да открадне биткойните от Silk Road, възползвайки се от накърнимост в системата за разплащане на уеб страницата. През септември 2012 година той основава няколко акаунта в маркетплейса в тъмната мрежа и подава малко количество биткойни в своите цифрови портфейли. След това открива метод да тегли много по-големи суми толкоз бързо, че да не предизвика съмнение.

Silk Road беше първият маркетплейс в тъмната мрежа. Той оперираше в интервала от 2011-а до 2013 година. Използваше се от дилъри на дрога и други престъпни лица, с цел да доставят големи количества опиати и други противозаконни артикули и услуги.

Тъмната мрежа е част от интернет, до която може да получите достъп, единствено в случай че употребявате профилиран програмен продукт.
 Ето за какво Бъфет не харесва биткойна
Ето за какво Бъфет не харесва биткойна

...
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР