Според съдебните документи и признания, от 15 юли до 22

...
Според съдебните документи и признания, от 15 юли до 22
Коментари Харесай

Руснак призна, че е искал да хакне Tesla

Според правосъдните документи и самопризнания, от 15 юли до 22 август 2020 година Егор Крючков със съидейници се опитал да подкупи чиновник на Tesla от Невада, с цел да внедри вредоносен програмен продукт в компютрите на компанията за приемане на данни, се оповестява на уеб страницата на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.
Съобщаваше се, че за инсталацията вредоносни стратегии хакерите са предложили 1 милион $. Американските управляващи считат, че руснакът е възнамерявал да смъкна базата данни на Tesla и да изнудва управлението на компанията.
 Руски и китайски хакери са атакували Европейската организация по медикаментите Руски и китайски хакери са атакували Европейската организация по медикаментите
Зад хакерските атаки против Европейската организация по медикаментите (EMA) стоят хакери от Русия и Китай, оповестява нидерландското издание De Volk...
Крючков се е признал за отговорен по едно обвиняване – сговор за съзнателно нанасяне на щета на компютър.
Властите в Съединени американски щати оповестиха за задържането на Крючков на 22 август. В известието на ведомството бе оповестено, че той се е опитвал да внедри вредоносен програмен продукт в мрежата на компания от Невада, без да се оповестява името ѝ. На 26 август Крючков е бил задържан, а два дни по-късно Илон Мъск заяви, че цел на хакерската атака е била Tesla.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР