Според руския президент Владимир Путин задачата на руската армия в

...
Според руския президент Владимир Путин задачата на руската армия в
Коментари Харесай

Путин: Унищожаването на военната инфраструктура в Украйна е почти завършено |

Според съветския президент Владимир Путин задачата на съветската войска в Украйна е била да унищожи военната инфраструктура и тази част от интервенцията е " на процедура приключена ", съобщи Би Би Си-Русия.

Путин беше на среща със стюардесите, работещи за Аерофлот. Пред тях той отговаряше на въпроси за войната в Украйна, наричана от него " специфична военна интервенция ".

" Операцията в Украйна протича по проект. Всичко е съгласно проектите на съветския Генщаб ", сподели съветският президент. 

По думите му във военния спор не вземат участие наборници.

Относно изказванията, че в Русия може да бъде въведено военно състояние, Путин разяснява, че то се вкарва в страната с президентски декрет и се прилага в случай на външна експанзия. " Но ние нямаме такава обстановка и се надявам, че няма да имаме ", съобщи той.

Президентът на Русия добави, че има други специфични изключителни обстановки, които могат да бъдат употребявани при положение на " широкомащабна външна опасност ", само че няма " проекти да вкарва и тях ".

За поисканата от президента на Украйна Володимир Зеленски и след това отказана зона, неразрешена за полети над Украйна, Владимир Путин съобщи, че " всяко действие в тази посока ще се смята от Русия като присъединяване във въоръжения спор на страната, от чиято територия ще бъдат основани закани за съветските военнослужещи ".

Той предизвести, че обособяването на зона, неразрешена за полети, ще направи забърканите в това страни съучастници в спора.

" Чуваме, че е належащо да се сътвори зона неразрешена за полети над украинска територия. Но е невероятно да се направи това от украинската територия, това е допустимо единствено от територията на прилежащи страни ", съобщи Путин.

" За страдание тези бандити и неонацисти не щадят хората. Те даже разстрелват свои военни, които не желаят да оказват въоръжена опозиция. Имаме доказателства. Тези националисти, бендеровци разстрелват свои военнослужещи съвсем всеки ", сподели още той. 

Той разяснява и наложените наказания против Русия. " Те са сходни на оповестяване на война, само че популярност богу, още не се е стигнало до това и считам, че нашите така наречен сътрудници схващат до какво ще докара това, без значение от безразсъдните изявления например на външната министърка на Англия ", добави Путин. 

Руският президент назова решението за провеждането на " специфична военна интервенция " мъчно. По думите му решението е провокирано от желанията на Киев да получи нуклеарен статут.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР