Според руския президент Владимир Путин, НАТО прави опити да излезе

...
Според руския президент Владимир Путин, НАТО прави опити да излезе
Коментари Харесай

Владимир Путин: НАТО опитва да излезе извън границите си

Според съветския президент Владимир Путин, НАТО прави опити да излезе отвън географските граници на активността си.

 

Москва и Пекин не основават военни съюзи по сходство на тези от епохата на Студената война, съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с Чжан Юся, заместник-председател на Централния боен съвет на Китай, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Путин означи, че модерното въоръжение ще помогне на двете страни да подсигуряват сигурността си и упрекна НАТО, че основава напрежение в Азиатско-тихоокеанския район.

 

" Виждаме опитите на някои страни да разширят зоната си на въздействие, а Северноатлантическият алианс, колкото и да е необичайно, в нарушаване на личните си доктринални документи, прави опити да излезе отвън географските граници на активността си ", съобщи съветският държавен глава, представен от ТАСС. 

 

Той добави, че Москва и Пекин реагират умерено на опитите на Вашингтон да сътвори военно-политически блокове в Азия.

 

" Виждаме всичко това и дружно с нашите другари, в това число и на първо място с Китайската национална република, и реагираме умерено, уравновесено, укрепваме отбранителните си качества, в това число посредством взаимни военноморски и въздушни учения ", увери съветският президент.  

 

По-рано през днешния ден Чжан разиска с съветския министър на защитата Сергей Шойгу " по-нататъшни стъпки за усилване на двустранното съдействие в областта на защитата ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР