Според резултатите за миналата година Франция е световен лидер по

...
Според резултатите за миналата година Франция е световен лидер по
Коментари Харесай

Страните с най-големи приходи от международен туризъм


Според резултатите за предходната година Франция е международен водач по признати задгранични туристи - 82,6 милиона души. Но страната е отчела 2% по-малко визити от миналата година, се показва в отчет на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, написа през днешния ден Le Figaro.

Второ място по брой на задграничните туристи е заела Испания - 75,6 милиона души (ръст 10%), на третата позиция е Съединени американски щати - 75,61 млн. души (- 3%).

В десетката на най-посещаваните страни в света през предходната година влизат Китай (4-то место, 59 млн. души), Италия (5-то место, 52,4 млн. души). А Англия се изкачва до шесто място, следвана от Германия, Мексико, Тайланд и Турция.

Но по размер на приходите от интернационален туризъм първенецът е различен - Съединени американски щати, които са спечелили от такива визити 206 милиарда $.

На второ място по този индикатор е Испания с доходи от задгранични туристи в размер на $60 млрд, следвана от Тайланд и Китай.

Въпреки лидерската позиция по повод броя на визитите, Франция заема едвам 5-о место по получени доходи - 42 милиарда $.

На фона на решението за овакантяване на Европейския съюз и последвалия срив на паунда, Англия се срутва от трето на седмо място по този индикатор. Като приходи от интернационален туризъм страната е получила предходната година едвам 34 милиарда $.

При съставянето на тези ранглисти са регистрирани единствено туристи, прекарали в съответната страна най-малко едно денонощие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР