Според регионалният министър трябва да се намери законов механизъм, който

...
Според регионалният министър трябва да се намери законов механизъм, който
Коментари Харесай

Министър Шишков: Външните връзки на камерите на ТОЛ системата са незаконни

Според районният министър би трябвало да се откри законов механизъм, който да дефинира градежът на кои автомагистрали е противозаконен. 

 

Трябва да се откри законов механизъм, с цел да може да бъде регламентирано противозаконното строителство. За да има такива рамки е нужна смяна в Закона за устройство на територията. Това са обстоятелствата, с които съм срещнал необятната общност. Държавата не може да си разреши да си затвори очите или да го скрие от обществото. Политическото говорене не е решение на проблем. Решението е в промени в закона, с цел да може на тези градежи да бъде изработен разбор. Тези градежи, които са в нормата ще бъдат оповестени за търпими. При тези, в които има проблем, ще накараме строителите да ги поправят, посочи арх. Шишков. 

 

Незаконно строителство е възлагано от 2018 до 2020 година Това не са съответни офанзиви към избран човек или някогашните министри, това възлагане е било от тогавашните шефове на АПИ. Ако някой би трябвало да понася отговорност, това е управителния съвет на АПИ в интервала 2018 – 2020 година При нелегално строителство следите постоянно остават. Основният проблем е във възлагането, уточни още служебният министър. 

 

По думите му този механизъм ще важи и за ремонтите на язовирите. 

По същия метод са възлагани ремонтите. Одобрени планове с решение за градеж няма. Относно бент. Тополово – на времето беше проверяван и няма позволение за градеж. На този язовир е стартират ремонт без строителни бумаги. Януари месец предходната година се случва повреда на язовира. Ако желаеме да създадем разбор за това строителство, дали дава отговор на нормите е нужна инспекция по законов път. Разрешението за градеж, което в следствие е издадено е няколко месеца преди встъпване в служба на служебния кабинет, разяснява още Шишков. 

 

Относно инспекцията на жълтите павета и ул. Граф Игнатиев, районният министър съобщи: Министерството се включи, тъй като ремонтите са правени с европейски пари. Проверките не са офанзива към Столична община. Ако успеем да решим проблема ще помогнем на Столична община, а няма да и пречим. Удължихме периода. Ако не го бяхме създали през март София щеше да загуби над 20 млн. лева. 

 

ВиК мрежата е в доста неприятно положение. По европейски пари има късмет да бъде ремонтирана тази мрежа. На места има голям неуспех за асимилиране на парите. Пример за това е Варна. Общината се е забавила с устройствения проект, добави още той. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР