Според разузнаването на Обединеното кралство руските сили не са постигнали

...
Според разузнаването на Обединеното кралство руските сили не са постигнали
Коментари Харесай

Войната: Русия не бележи напредък в последните 24 часа, според британското разузнаване |

Според разузнаването на Обединеното кралство съветските сили не са постигнали обилни триумфи в Украйна през последните 24 часа макар нарасналата си интензивност.

" Въпреки нарасналата интензивност съветските сили не са постигнали обилни триумфи през последните 24 часа, защото украинските контраатаки не престават да попречват напъните им ", се споделя в последния бюлетин на английското Министерство на защитата.

Москва към момента не е открила цялостен надзор над въздушните и морските пространства, се споделя в информация на службите.

" Въпреки декларираното завземане на Мариупол, не престават да се водят тежки боеве, които осуетяват съветските опити за завладяване на града ", написа още в бюетина.

Русия обаче твърди, че е постигнала редица триумфи, защото нейните военновъздушни сили са нанесли удари по голям брой украински военни обекти през нощта.

Очаква се цивилни да могат да изоставен разрушения южен град Мариупол, като филантропичен кулоар е плануван за обяд локално време.

Според известията в стратегическия пристанищен град са останали 100 000 души - вицепремиерът на Украйна съобщи, че може да се наложи Организация на обединените нации да помогне, с цел да бъде евакуацията сполучлива.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш ще се срещне с Владимир Путин в Москва във вторник и със Зеленски в Киев по-късно през седмицата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР