Според различни статистики само от 3 до 10% от хората

...
Според различни статистики само от 3 до 10% от хората
Коментари Харесай

Как да не губим мотивация за успехи

Според разнообразни статистики единствено от 3 до 10% от хората реализират задачите си. Много хора се възпламеняват с някаква концепция, само че бързо губят интерес към нея и не реализират задачата си. Познат проблем?

Мотивацията не е линия или гений, а изкуство, което всеки може да овладее. Просто би трябвало да знаете рецептата. Вижте няколко работещи решения на казуса " Как да не губим мотивация за триумфи ".

Формулиране на задачите за триумф

Правилно дефинираната цел е 80% от триумфа. Нашият мозък е GPS, а задачата е дестинацията. Колкото по-точно въведем координатите на крайната точка, толкоз по-лесно ще бъде за нашия навигатор да се ориентира по пътя. Но! Придържайте се към златната среда: поставяйте си единствено постижими цели.

Визуализирайте триумфа

 Mотивация

Колко е значима за вас задачата? Разберете значимостта на постигането на дадена цел. Какво ще се промени в живота ви, откакто достигнете до нея? Какъв човек ще станете? Представете си себе си с резултата, за който мечтаете. Визуализацията е един от най-мощните принадлежности, които ви държат въодушевени и стимулирани.

Фокусирайте се върху задачата за повече мотивация

Дръжте фокуса си върху задачата. Описвайте я на хартия на ръка всеки ден (много работещ способ, тестван от специалисти). Оценявайте всеки реализиран резултат.

Подсигурете си запаси

Помислете какво ще ви помогне да постигнете задачата си. Какви запаси могат да ви бъдат потребни, какви умения би трябвало да имате, какви хора могат да ви оказват помощ да постигнете това, което желаете?

Обмислете пречките пред постигането на задачата

Помислете какво може да ви попречи. Оценката на рисковете е също толкоз значима за постигането на задачите. Защо не го направихте по-рано? Какви компликации имахте? И какво може да възникне? Не забравяйте да разработите проект Б. Предупреденият е авансово въоръжен. В края на краищата доста постоянно мотивацията пада тъкмо когато се сблъскате с компликации.

Разбийте задачата на дребни подцели

Понякога желанията падат единствено от мисълта какъв дълъг и бодлив път ви чака. За да не се случи това, фокусирайте се върху най-близките дребни цели по пътя към огромната фантазия. Разработете явен логаритъм за реализиране на междинни и съществени цели. Колкото по-добре сте готови на стадия на обмисляне, толкоз по-лесно ще ви бъде да действате. Създайте място, където да записвате всяка стъпка с датата и критериите за реализиране на задачата.

Получете поддръжка, с цел да не губите мотивация

 Как да не губим мотивация

Кажете на някого какъв брой е значимо за вас да постигнете задачата си. Изберете човек, на който имате доверие. Вашият другар, знаейки какъв брой е значимо за вас да постигнете задачите си, ще ви припомня и подтиква към деяние, ще ви оказва помощ доколкото може. Не забравяйте, че всеки има моменти на уязвимост, тъй че тази точка е извънредно значима.

Награди и санкции по пътя към задачата

Поемете обществен ангажимент. Измислете система от санкции, да вземем за пример платете на другар 100 $, в случай че се откажете рано. Измислете и система за заплащане. За постигането на задачите е значима освен тоягата, само че и моркова. Как ще се зарадвате за страховит резултат? Нещото би трябвало да е в действителност мечтано за вас.

Бъдете уравновесен, с цел да не се демотивирате

Малки стъпки и подскоци, от време на време със скоростта на гепард, от време на време на охлюв. Изстисквайки максимума от себе си и давайки отмора за презареждане. Но продължете напред. Основното нещо е в никакъв случай да не се отказвате.

Вярвайте, че всеки човек има голям запас за създаване на витален и работлив живот. Ако чувствате, че имате потребност от непрекъсната мотивация, имате проблеми с планирането и ви липсва сътрудник, запишете се за консултация със експерт, където можете да си поставите цел и да разработите персонален проект, с цел да сбъднете фантазиите си.

Вижте още: Защо неналичието на цели е толкоз рискова.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР