Според ръководителя на Apple Тим Кук (Tim Cook), компанията все

...
Според ръководителя на Apple Тим Кук (Tim Cook), компанията все
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук нарече съкращенията “последна мярка“, към която компанията все още не възнамерява да прибягва

Според ръководителя на Apple Тим Кук (Tim Cook), компанията към момента няма проекти за огромни съкращения. Той сподели на кореспондентите на CNBC за това по време на разискването на финансовия доклад на Apple, оповестен в четвъртък. Това го отличава от софтуерните колоси като Alphabet, Meta, Microsoft и Amazon, които оповестиха хиляди съкращения тази година.

„ Виждам това като последна мярка и затова всеобщите съкращения не са това, за което приказваме в този момент “, сподели Тим Кук в изявление с кореспонденти.

В същото време, Кук не изключи изцяло опцията за съкращения, само че сподели, че Apple не възнамерява нищо сходно сега. Известно е обаче, че Apple интензивно усъвършенства разноските и забави темпото на наемане на нови чиновници.

Според Кук, компанията към момента подхожда доста деликатно към наемането на работа. Тя продължава да наема чиновници, само че в доста по-малък мащаб от преди – прави всичко, с цел да спести пари.

Известно е, че Apple е забавила наемането по време на пандемията в много по-голям мащаб от доста от своите съперници. Следователно, в този момент в променените условия, тя не би трябвало да прибягва до съкращения на хиляди, назначени във времена на пандемия, когато търсенето на информация и обвързваните с нея технологии се е нараснало доста.

В същото време компанията остава извънредно ефикасна. През първото тримесечие на тази година, чистият приход е 24 милиарда $, а общите доходи възлизат на 95 милиарда $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР