Според публикуван днес Доклад на ЕИБ за инвестициите през периода

...
Според публикуван днес Доклад на ЕИБ за инвестициите през периода
Коментари Харесай

EIB Investment Report: Инвестиционни предизвикателства пред Европа

Според оповестен през днешния ден Доклад на Европейска инвестиционна банка за вложенията през интервала 2022-2023 година Европа би трябвало да усили доста разноските за индустриални вложения, с цел да може да се оправи с световната конкуренция и да реализира задачите за нулево чисто ползване.
Директорът на Европейска инвестиционна банка Вернер Хойер
Разликата в индустриалните вложения сред Европейския съюз и Съединените щати е съвсем 2% от Брутният вътрешен продукт - закъснение, което се резервира към този момент повече от 10 години. Докладът за вложенията на Европейска инвестиционна банка - годишна обява, която се основава на капиталовото изследване на Европейска инвестиционна банка, на което дават отговор към 12 500 бизнеси от цяла Европа - демонстрира, че делът на предприятията, занимаващи се с нововъведения, е намалял през предходната година спрямо 2021 година Бизнесите са показали несигурността, дефицита на квалифицирани фрагменти и високите разноски за сила като съществени спънки пред вложенията.

" Бъдещето на Европа зависи от способността ни да се трансформираме и да приемем цифровия и екологичния преход. Това изисква смели вложения както в обществения, по този начин и в частния бранш. Несигурността обаче, подбудена от непредсказуеми политически и пазарни условия, се оказва спънка за вземането на капиталови решения ", съобщи основният икономист на Европейска инвестиционна банка Дебора Револтела преди публикуването на отчета по време на първия конгрес на Европейска инвестиционна банка в Люксембург. " Възможността за зелен преход не може да бъде пропусната. Европа може да се възползва от водещата си позиция в региона на нововъведенията в доста зелени технологии и следва да продължи да употребява капацитета на единния пазар на Европейски Съюз, като понижи административните спънки пред вложенията и се оправи с дефицита на умения. "

Данните от капиталовото изследване на Европейска инвестиционна банка демонстрират, че компаниите от Европейски Съюз са по-малко склонни да вкарват нововъведения или нови технологии спрямо компаниите от Съединени американски щати. Това е трайно разграничение, изострено от пандемията, когато се оказа, че е по-малко евентуално компаниите в Европа да се трансформират, в сравнение с тези в Съединени американски щати. Недостатъчното вложение в нововъведения, както и в машини и съоръжение, може да заплаши способността на Европа да се конкурира в дълготраен проект.

Инвестициите в зелени технологии от страна на сдруженията са се нараснали през 2022 година след спада по време на пандемията. Въпреки това вероятностите за корпоративните вложения за справяне с изменението на климата са смесени, потиснати от административни спънки и неустановеност. Анализът на Европейска инвестиционна банка на движещите сили на зелените вложения на компаниите демонстрира, че тази неустановеност може отчасти да надделее над тласъците, основани от по-високите цени на силата.

Въпреки че Европа изостава от Съединени американски щати в региона на цифровите нововъведения, зелените технологии са област, в която Европейският съюз остава водач в нововъведенията. При патентоването на зелени технологии главните преимущества на Европа са в региона на превоза, интелигентните мрежи и вятърната сила. Въпреки това настоящето й преимущество може да бъде застрашено.

Глобалната конкуренция в региона на зелените технологии се ускорява, изключително с приемането на Закона за понижаване на инфлацията в Съединени американски щати и възходящото внимание на Китай в тази област. Въпреки че до момента Европа е била водач в региона на зелените нововъведения, тя би трябвало да продължи да развива тази си позиция, като се възползва от опциите, основани от нейния обединен пазар. Ясната политическа рамка, равнопоставеността в границите на Европа, вложенията в умения и съзнателните старания за оптимално допълнение на обществените и частните капиталови действия ще изиграят своята роля.

Уменията са от решаващо значение за цифровия и екологичния преход. 69% от общините, интервюирани от Европейска инвестиционна банка, декларират, че не разполагат с умения за оценка на околната среда и климата, нужни за напредъка на зелените вложения. Въпреки политическата поддръжка, районното доближаване също е изложено на риск, като по-слабо развитите райони в Източна Европа са релативно по-изложени на композиция от стресови фактори. От изключително значение за сполучливото използване на Механизма за възобновяване и резистентност ще бъде превъзмогването на локалните благоприятни условия, фискалните ограничавания и регулаторните спънки.

Правителствата би трябвало да запазят и засилят тласъците за по-екологичен и по-добре интегриран обединен пазар, който е добре предпазен от разтърсвания, като в същото време организират политики, които понижават несигурността и дават опция на компаниите да влагат. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР