Според публикация на WCCFTech, базирана на разкрития на потребители на

...
Според публикация на WCCFTech, базирана на разкрития на потребители на
Коментари Харесай

Глобалният дефицит на GeForce RTX 4090 е причинен от Китай: там те се преправят в домашни ИИ-псевдоускорители

Според обява на WCCFTech, основана на разкрития на консуматори на китайски интернет конгреси, възбраната на американските управляващи за доставка на геймърски видеокарти NVIDIA GeForce RTX 4090 в Китай е била предизвикана от не напълно мечтаните дейности на локалните производители. В Китай има магазини, които на партиди преработват геймърски видеокарти GeForce RTX 4090 в някакъв аналог на ИИ-ускорители, които по-късно китайските разработчици употребяват за лични цели.

Източникът изследва изявления в китайските конгреси Baidu и ChipHell, където очевидци на резултатите от работата на сходни „ подземни работилници “ споделят своите разкрития. Предприятията в Китай са купували цели партиди геймърски видеокарти GeForce RTX 4090, като по този метод са предизвикали дефицита им в останалата част на света и са подтикнали растежа на цените на дребно.

Процедурата по преправка е следната: На видеокартите им са отстраняват охладителните системи, а графичните процесори NVIDIA AD102 и чиповете памет GDDR6X се отстраняват от печатните платки.

След това тези най-ценни детайли биват запоени на особено създадени платки, което разрешило сходна модифицирана видеокарта да се употребява по-оптимално в сървърна система. Системата за изстудяване също била променяна на двуслотов вид със гръмък, само че работлив вентилатор, който е по-добре приспособен за работа в сървърни шкафове. Готовата видеокарта след тези трансформации и пакетиране се доставяла на китайските разработчици на системи с изкуствен интелект. Такъв „ ИИ-псевдоускорител “ отстъпва по продуктивност на пълноценните H100, A100, H800 или A100, само че в изискванията на наказания е вид за китайските разработчици.

След това празни печатни платки на истинските видеокарти и цялостни системи за изстудяване се появили в разнообразни китайски платформи за търговия, постоянно предлагани безусловно на цени за изхвърляне. Разбира се, сходни „ аварийни елементи “ са артикул на лимитирано търсене, само че тези, които желали да ги закупят, можели да го създадат авансово с минимални разноски.

Няма нищо изненадващо във обстоятелството, че американските управляващи извадиха нескрито сходни действия и това беше повода за възбраната за доставка на геймърските видеокарти GeForce RTX 4090 в Китай без лиценз за експорт, публикуван от Министерството на търговията на Съединени американски щати. Тази възбрана влезе в действие още предишния месец. По този метод потокът от GeForce RTX 4090 за промяна в Китай би трябвало да се свие, създавайки предпоставки за нормализиране на цените в останалата част на света.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР