Според проучване, публикувано в списание Нейчър“, китайски учени са разработили

...
Според проучване, публикувано в списание Нейчър“, китайски учени са разработили
Коментари Харесай

Изобретиха способ за бързо зареждане на електрически автомобили

Според изследване, оповестено в списание „ Нейчър “, китайски учени са създали дизайн на електролити, които могат  да покачват скоростта на зареждане и да разширят работната температура на литиево-йонните акумулатори за електрически транспортни средства, оповестява Синхуа.

Този нов дизайн разрешава на литиево-йонните акумулатори да реализират обратимост, когато клетките се зареждат и разреждат в необятен температурен диапазон от минус 70 градуса по Целзий до 60 градуса по Целзий. Според изследването литиево-йонните акумулатори могат също по този начин да се зареждат и разреждат единствено за 10 минути при стайна температура.

Според Фан Сюлин, учител във Факултета по материалознание и инженерство на Университета в Чжъцзян, скоростта на зареждане, работната температура и сигурността на литиево-йонните акумулатори са комплицирани въпроси за по-нататъшното развиване на електрическите автомобили. Литиево-йонните акумулатори за електрически автомобили изискват висока компактност, бързо зареждане и необятен диапазон на работната температура, се отбелязва в изследването.

С този нов дизайн на електролитите литиево-йонните акумулатори могат да доближат 80% заряд в границите на 10 минути, споделя Фан, предава Българска телеграфна агенция.

Екипът на Фан създава тактики за скрининг на разтворители, като от десетки хиляди разтворители избира 23, с цел да приготви електролити за тестване в литиево-йонни акумулатори. След четиригодишни проучвания те откриват оптималната формула на електролита.

Според учените това ново достижение ще насърчи в допълнение развиването на екологичната и нисковъглеродна сила.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР