Според проучване, проведено от изследователи от университета Дюк, се оказва,

...
Според проучване, проведено от изследователи от университета Дюк, се оказва,
Коментари Харесай

Защо жените имат нужда от повече сън от мъжете?

Според изследване, извършено от откриватели от университета Дюк, се оказва, че дамите би трябвало да спят повече от мъжете.

И не, не тъй като се уморяват по-лесно или даже тъй като правят повече работа за един ден от мъжете. Всъщност има доста общо с метода, по който мозъците на дамите са свързани и действат съпоставено по отношение с тези на мъжете.
 Доказано работещ обред за по-спокоен и здрав сън Доказано работещ обред за по-спокоен и здрав сън
Имате проблеми със съня и не може да заспите вечер или това става пъклен мъчно? Не се тревожете - не сте сами. В тази публикация ще разглед...

Проучването от 2008 година изследва 210 мъже и дами на междинна възраст и открива, че дамите страдат от по-големи здравословни проблеми заради липса на сън. „ Открихме, че при дамите неприятният сън е мощно обвързван с високи равнища на психически стрес и по-големи усеща на неприязън, меланхолия и яд “, споделя Едуард Суарес, доцент в катедрата по психиатрия и поведенчески науки в Duke и водещият създател на проучването. " За разлика от тях тези усеща не са свързани със същата степен на нарушаване на съня при мъжете. "

Други специалисти по съня също са съгласни с изнесените изказвания.

„ Една от главните функционалности на съня е да разреши на мозъка да си почине и да се възвърне “, добави професор Джим Хорн, шеф на Центъра за проучване на съня в университета в Лафборо и създател на " Sleepfaring: A Journey Through The Science of Sleep ". „ По време на бездънен сън кората - частта от мозъка, виновна за мисловната памет, езика и така нататък, се откъсва от сетивата и минава в режим на възобновяване “, продължава той. " Колкото повече от мозъка си употребявате денем, толкоз повече от него би трябвало да се възвърне и, затова, толкоз повече сън ви е нужен. Жените са склонни да извършват доста задания... и по този начин, те имат по-висока мозъчна интензивност, в сравнение с мъжете го вършат. Поради това потребността им от сън е по-голяма. "

Защо дамите имат потребност от повече сън от мъжете?
 4 признака, които издават, че спите прекомерно доста 4 признака, които издават, че спите прекомерно доста
Златното предписание за 8-часовия сън не важи за всички: някои хора се нуждаят от най-малко 9 часа сън, с цел да се усещат обикновено, до момента в който на други..

" Това е по този начин, тъй като мозъците на дамите са свързани по друг метод от мъжките и са по-сложни, тъй че потребността им от сън ще бъде малко по-голяма. Средната стойност е с 20 минути повече, само че някои дами може да се нуждаят от малко повече или по-малко от това. "

Така че, по разнообразни способи, да, мозъкът на дамите е по-сложен от мозъка на мъжете им и затова дамите се нуждаят от повече време, с цел да се провиснал и да се възстановят през нощта. 

С други думи: Оставете я да спи, господа. Важно е.

Източник:

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР