Според проучване, направено от специалистите от reviews.com, само около 36%

...
Според проучване, направено от специалистите от reviews.com, само около 36%
Коментари Харесай

Никога не игнорирайте лампата за проверка на двигателя

Според изследване, направено от експертите от reviews.com, единствено към 36% от интервюираните декларират, че ревизират колата си в профилиран сервиз в границите на една седмица откакто светне лампичката за инспекция на мотора.

По-лошото е, че цели 25% от участниците споделят, че в никакъв случай не реагират на лампата за инспекция на мотора и светването ѝ, изобщо не ги вълнува и те не престават да си карат колата. Причината, която множеството показват, е, че те просто не желаят да знаят и не се интересуват какво не е наред под капака.

Трябва обаче да знаете, че светването на " check engine " не е за занемаряване. Вярно е, че доста проблеми, които включват лампичката за инспекция на мотора, са незначителни - може да е даже разхлабена капачка на резервоара или нещо сходно, само че грижата за дребни проблеми в този момент може да предотврати огромни проблеми по-късно.

Ако лампата светне, най-хубавият избор за множеството от нас е да посетите сервиз - множеството механици ще диагностицират казуса гратис. Можете също по този начин да си купите един от тези евтини, лесни за потребление четци на кодове и да диагностицирате казуса сами.

Своевременното и съответно реагиране на сигнала " check engine " е значимо. Така сигурно ще предотвратите, както съществени проблеми, свързани с нерви и скъпи поправки, по този начин и по-незначителни такива, които също са причина за главоболия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР