Според проучване на синдикат Образование към КТ Подкрепа, 78,5% от

...
Според проучване на синдикат Образование към КТ Подкрепа, 78,5% от
Коментари Харесай

Учители искат 40% облекчение в учебните програми и 125% увеличени...

Според изследване на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ", 78,5% от преподавателите считат, че образователните стратегии би трябвало да бъдат освободени от 30% до 40% размер информация, с цел да се обезпечи повече пространство за на практика извършения и насърчаване на компетентности. Изследването, извършено сред 16 и 24 септември измежду 3362 участници, включва преподаватели, родители и заинтригувани лица от цялата страна.

 

На въпрос дали образователните стратегии би трябвало да се опростят, 15,4% от интервюираните показват, че проблемите с мотивацията и дисциплината, а не самите стратегии, са аргументите за слабите резултати в оценяванията.

 

Според 87,6% от респондентите не е належащо въвеждането на наложителна матура по математика след 12 клас, защото личностните качества на учениците се разграничават, а това би могло да дискриминира младежи, ориентирани към изкуства и естествени науки. Само 11,2% от участниците поддържат въвеждането на такава матура, вярвайки, че това ще стимулира учениците.

 

По отношение на готовността на просветителната система за народен стандарт за качество, 39,6% от интервюираните изрично не считат, че такава подготвеност съществува, заради огромното многообразие на просветителните институции и неналичието на консенсус по въпроса.

Като основно условие, 98,8% от участниците акцентират нуждата от нарастване на учителските заплати с най-малко 20% до 125% от междинното заплащане в страната, с цел да се увеличи привлекателността на педагогическата специалност. Въпреки това, 0,8% от респондентите смятат, че учителските заплати са задоволителни.

 

Според профсъюз " Образование ", анализът на резултатите от изследването демонстрира, че бързи промени в образователните стратегии са наложителни, с цел да се усъвършенства функционалната просветеност на учениците. От синдиката акцентират, че без надзор върху дисциплината и спазването на учебните правила, никакви нововъведения в образователния развой няма да доведат до значими усъвършенствания в образователните резултати.

 

Те също по този начин показват терзание по отношение на националния спор за възбраната на мобилните телефони в учебно заведение, отбелязвайки, че образованието е главно право, постижимо посредством труд и непримиримост. " Увеличението на учителските заплати е от значително значение за обезпечаването на квалифицирани преподаватели, а специалността на учителя не може да бъде сменена ", акцентират от синдиката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР